VERDENSENER: Lee Westwood (til v.) sprutet champagne etter at Europa vant Ryder Cup nylig. I dag kunne engelskmannen feire at han er ny verdensener i golf. Foto: SCANPIX/EPA/GERRY PENNY
VERDENSENER: Lee Westwood (til v.) sprutet champagne etter at Europa vant Ryder Cup nylig. I dag kunne engelskmannen feire at han er ny verdensener i golf. Foto: SCANPIX/EPA/GERRY PENNYVis mer

Westwood avløser Tiger som verdensener

Til topps uten å spille.

||| Lee Westwood er ny verdensener i golf. Søndag ble det klart at det er han som avløser Tiger Woods på toppen av lista.

Den 37-årige engelskmannen gikk til topps uten selv å spille. Det var allerede klart at han ville passere Woods, som hadde vært ener de fem siste årene. Martin Kaymer ville overta førsteplassen om han ble nummer en eller to i Andalucia Masters. Da han ikke greide det, kunne Westwood feire.

- Jeg tar førsteplassen uansett hvordan den kommer, sa Westwood før helgen.

- Jeg har hatt et stort år, helt til jeg ble skadet. Jeg har alltid drømt om å bli verdensener.

Westwood har turneringspause på grunn av en vond leggmuskel.

Han er første europeer som topper verdensrankingen siden Nick Faldo i 1994, men det kan bli kortvarig. Både Westwood, Woods, Kaymer og Phil Mickelson spiller i Shanghai kommende uke, alle med sjanse til å ta førsteplassen.

(NTB)