Wetten: - Det svingte ikke av dette

Even Wetten etter sjuendeplass på 1000-meter.

Det svingte ikke av 1000-meteren søndag i Collalbo, Italia, søndag. Norges OL-håp gikk på ett minutt, ni sekunder og 97 hundredeler på utendørsbanen. Det holdt til syvendeplass. Parkameraten Petter Andersen falt.– Jeg fikk ikke helt greie på det i dag. Det gikk fortere enn lørdag fordi forholdene var bedre. Men jeg kjørte meg litt fast i den siste svingen og tapte nok noen plasseringer på det, sier Wetten til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Fortviler ikke

Amerikaneren Shani Davis vant på 1.09,26. Nederlenderen Erben Wennermars endte på andreplass.

– Det svingte ikke av løpet søndag, men jeg fortviler ikke. Jeg har prestert stabilt hele helgen og det er positivt. Det var ingen store forandringer fra lørdagens 1000-meter. Jeg skal bruke den kommende uken på å finne OL-formen. Det handler om fysikk og teknikk, sier hamarsingen.

På tredjeplass

Wetten ligger på tredjeplass i verdenscupen på 1000-meter. Shani Davis leder foran Joey Cheek.

– Jeg ligger godt an sammenlagt, ja. Kan jeg kapre en pallplassering der, hadde det vært gøy. Det beviser at jeg er stabilt god over en hel sesong.

Etter søndagens løp dro Wetten tilbake til Hamar hvor han skal være fram til søndag. Da er det avreise til Torino og OL. Forhåpentligvis har Wetten med seg gullformen i kofferten. 1000-meteren i OL går lørdag 18. februar.

IKKE FORNØYD: Even Wetten var ikke fornøyd etter sjuendeplass på dagens 1000-meter. Foto: Bas Czerwinski/AP/Scanpix
IKKE FORNØYD: Even Wetten var ikke fornøyd etter sjuendeplass på dagens 1000-meter. Foto: Bas Czerwinski/AP/Scanpix Vis mer

På 500-meteren endte sprinteren på niendeplass med tiden 35.85. Joey Cheek fra USA vant med 35, 18 på den raske utendrøsbanen i Collalbo.

(ANB)