Wetten best på sjette

Hjemmeseier i Heerenveen.

Even Wetten ble best av de norske skøyteløperne på isen på 1500-meteren i Heerenveen lørdag.

Mens Wetten gikk 1500 meteren på tiden 1.47,05 og endte på sjetteplass, vant nederlandske Simon Kuipers på tiden 1.45,39.

- Jeg er rett og slett forbannet på meg selv for at jeg ikke går bedre på skøyter, sa Even Wetten til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) etter løpet.

Amerikaner på andre

Han hadde håpet på pallplass lørdag, men måtte i stedet se seg slått av fem løpere.

Nederlenderen vant foran den amerikanske verdensrekordholderen Chad Hedrick. Han ble klokket inn på 1.45,54 – til stor ergrelse over å ha blitt slått på europeisk jord. Italienske Enrico Fabris ble nummer tre med 1.45,56.

Petter Andersen ble nest best av de norske løperne med en niendeplass. Han kom inn på tiden 1.47,46. Håvard Bøkko endte på 14. plass med 1.48,56.

Kan bli disket

Mikael Flygind-Larsen ble hindret av Jason Parker i sitt heat. Nordmannen risikerer imidlertid å bli disket, noe som gjør landslagstrener Peter Mueller svært forbannet.

På jentenes 5000-meter klinte Maren Haugli til med ny norsk rekord.

Haugli gikk distansen på sterke 7.03,25 – hele 12 sekunder bedre enn hennes tidligere rekord. Den lød på 7.15,33 – satt på isen i Heerenveen i fjor.

- Jeg fikk tynet ut absolutt alt av kroppen, det var ikke mer å hente. Jeg begynte se både dobbelt og tåkete, sa Haugli til ANB etter løpet.

Dette er sjette gang i høst at Haugli forbedrer en rekord på skøyter.

(ANB)

<B>SLÅTT: Even Wetten ble beste norske på 1500-meteren i Heerenveen med sin sjetteplass.