Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wetten spår tidenes sprint-VM

Landjordas raskeste mann og kvinne kåres i Heerenveen.

(Dagbladet.no): Det finnes ikke raskere idrettsutøvere på flatmark enn skøytesprinterne. Da Jeremy Wotherspoon suste inn til 34,03 i Salt Lake City 9. november, hadde han hatt en snittfart på 52,89 km/t over 500 meter.

Enda høyere hastighet holder de på 1000 meter. Pekka Koskelas verdensrekord, satt én dag etter Wotherspoons fantastiske løp, er 1.07,00. Det betyr at 53,73 finske km/t i snitt.

I helga møtes de to, og resten av verdenseliten, til sprint-VM i Heerenveen. Der blir det neppe rekordtider - men dramatikk, fart og spenning får du garantert.

- Aldri vært høyere nivå  

- Etter mitt skjønn har nivået på et sprint-VM aldri vært høyere enn i år, sier Even Wetten til Dagbladet.no

Vår beste sprinter de siste årene la opp sist høst. Han sliter med å plukke ut én enkelt favoritt.

-Det er vel bare Shani Davis som uteblir av de aller beste. Nederlenderne er å regne med, Simon Kuipers er kanskje den sterkeste av dem, i tillegg har vi Wotherspoon, og Koskela er en outsider. Kang-Seok Lee ble mester i fjor, og er spennende, sier Wetten, som for tida jobber med å fylle Vikingskipet til verdenscupstevnet 25.-27. januar.

-Verdenseliten kommer dit også, det gås både korte og lange løp, og det er fortsatt ledige billetter, sier Wetten

VERDENSREKORDHOLDERE: Pekka Koskela (t.v.) og Jermemy Wotherspoon er verdensrekordholdere på henholdsvis 1000 og 500 meter. Begge kommer til sprint-VM i Herenveen med høye ambisjoner. Fotomontasje: Reuters/Scanpix/Dagbladet.no
VERDENSREKORDHOLDERE: Pekka Koskela (t.v.) og Jermemy Wotherspoon er verdensrekordholdere på henholdsvis 1000 og 500 meter. Begge kommer til sprint-VM i Herenveen med høye ambisjoner. Fotomontasje: Reuters/Scanpix/Dagbladet.no Vis mer

.

Norge stiller med Håvard Bøkko, Mikael Flygind Larsen og Dag Erik Kleven i helgas VM.

TROR PÅ TIDENES MESTERSKAP: Tidligere verdensmester på 100 meter, Even Wetten, tror helgens sprint-VM i Herenveen blir tidenes beste.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media