Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Weylandt var bekymret for Giro-løypa

Sendte melding til manageren dagen før dødsfallet.

STO IKKE TIL Å REDDE: Ambulandsepersonell jobbet i 40 minutter med å gjenopplive Wouter Weylandt etter velten, men skadene var for alvorlige.Foto: SCANPIX/AFP/ RAI / HO
STO IKKE TIL Å REDDE: Ambulandsepersonell jobbet i 40 minutter med å gjenopplive Wouter Weylandt etter velten, men skadene var for alvorlige.Foto: SCANPIX/AFP/ RAI / HO Vis mer

(Dagbladet): Sykkelverdenen er i sjokk etter at belgiske Wouter Weylandt ble den fjerde rytteren i Giro d'Italias historie til å miste livet under løpet.

I går kom Weylandts gravide enke Anne Sophie og resten av 26-åringens familie til Milano. I september skulle Weylandt bli pappa.

Manager Jef Van Den Bosch ledsager familien, alle i dyp sorg.

- Jeg syklet sammen med ham i samme lag, vi har opplevd store øyeblikk sammen. Dette er utrolig, umulig å forstå. Jeg snakket med ham på telefonen i morges, nå er han borte, sier Van Den Bosch, ifølge Standaard.

- Jeg vil være der for familien. For dem er dette virkelig ille. For Anne Sophie er det ekstremt vanskelig. Hun har mistet faren til barnet sitt, sier manageren.

Var bekymret
Anne Sophie skal ha vært ute da italiensk tv viste de grufulle bildene av Wouter Weylandt liggende hardt skadd i veikanten etter fallet i 80-90 km/t, men hun fikk snart beskjed om hva som hadde skjedd.

Til tross for 40 minutter med gjenopplivningsforsøk klarte ikke legene å redde livet til mannen hennes, hodeskadene var for omfattende.

Jef Van Den Bosch forteller at Weylandt var bekymret for utforkjøringene i Rapallo.

- Det er rart hvordan ting skjer. I går sendte han meg en melding, han syntes løypa var for farlig, han var nervøs. Nå er det for sent, sier manageren.

Ulykken skal ha inntruffet da Weylandts pedal eller styre traff en liten mur, og belgieren ble kastet av sykkelen.

Kom tilbake
For ett år siden vant Wouter Weylandt den samme etappen i Giro d'Italia, en enorm opptur etter et forferdelig 2009.

- 2009 var et jævlig år for ham. Bestevennen Frederiek Nolf døde under Tour of Qatar, han ble funnet død i senga en morgen. Samme år veltet en lagkompis i Quickstep, Kurt Hovelijnck, mens de var ute på treningstur sammen. Han lå flere uker i koma, og Weylandt var den som holdt liv i ham til helsepersonellet kom, fortalte TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad Dagbladet i går.

LYKKE: Weylandt skulle bli far i september.Foto: SCANPIX/REUTERS/Felix Ordonez/Files
LYKKE: Weylandt skulle bli far i september.Foto: SCANPIX/REUTERS/Felix Ordonez/Files Vis mer

Etter etappeseieren i fjor snakket Weylandt om hvor godt det var å være tilbake på topp - men at lite betydde så mye som familien og vennene.

- Mine gode venner, folkene rundt meg, de er alltid der. Kjæresten min, foreldrene mine, kompisene, sa Weylandt og la til at 2011 skulle bli året der han ville bygge hus og få barn.

Wouter Weylandt ble 26 år gammel.

Kameratene i sorg
Giro d'Italia fortsetter med fjerde etappe i dag, men rytterne vil trolig markere dødsfallet til en kollega underveis, slik utallige av dem gjorde i løpet av kvelden i går.

Det skal være ett minutts stillhet før starten, og det er opp til rytterne selv om de faktisk ønsker å bruke etappen til konkurranse.

I går kveld bestemte også Weylandts lagkamerater i Leopard-Trek at de vil være med videre i Giroen, selv om alle har fått tilbud om å slippe.

På lagets hjemmesider er det lagt ut en kort kondolansemelding:

- I dag døde vår venn og lagkamerat Wouter Weylandt etter en velt på den tredje etappen av Giro d'Italia. Laget sitter igjen i sjokk og sorg, og alle våre tanker går til Wouters familie og venner. Dette er en vanskelig dag for sykkelsporten og laget vårt, og alle bør søke støtte og styrke hos sine nærmeste.

I SORG: Weylandts enke Anne Sophie kom til Milano med resten av hans nærmeste familie i går.Foto: SCANPIX/EPA/EMILIANO CRESPI
I SORG: Weylandts enke Anne Sophie kom til Milano med resten av hans nærmeste familie i går.Foto: SCANPIX/EPA/EMILIANO CRESPI Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media