TREKKER SEG: Tidligere i dag ble Leopard Treks danske manager Brian Nygaard sitert på at laget ville fortsette Giro d'Italia, men i kveld kom beskjeden om at de trekker seg. Her sykler de åtte lagkameratene sammen med Wouter Weylandts gode venn Tyler Farrar (med blå hjelm) over målstreken. Farrar trekker seg også fra giroen. Foto: Carlo Ferraro, EPA/Scanpix
TREKKER SEG: Tidligere i dag ble Leopard Treks danske manager Brian Nygaard sitert på at laget ville fortsette Giro d'Italia, men i kveld kom beskjeden om at de trekker seg. Her sykler de åtte lagkameratene sammen med Wouter Weylandts gode venn Tyler Farrar (med blå hjelm) over målstreken. Farrar trekker seg også fra giroen. Foto: Carlo Ferraro, EPA/ScanpixVis mer

Weylandts lag trekker seg fra Giroen

- Vi følte det var umulig å fortsette.

Leopard Trek-laget til Wouter Weylandt trekker seg fra videre deltakelse i Giro d'Italia på grunn av lagkameratens tragiske dødsulykke i går.

Det er Leopard-rytterne selv som har bestemt at de ikke vil kjøre videre i det italienske etapperittet, og de har ledelsens og støtteapparatets fulle forståelse for dette.

Weylandt veltet og døde umiddelbart vel 25 kilometer før mål på den tredje etappen mandag. Det førte til at seiersseremonien etter etappen ble avlyst, og det ble også den fjerde etappen tirsdag. Rytterne kjørte riktignok fra Genoa til Livorno, men etappen blir ikke tellende med i sammendraget for rittet.

De siste kilometerne kjørte også Weylandts åtte lagkamerater i teten av feltet sammen med Tyler Farrar, og det var helt tydelig at det var tungt for lagkameratene å fullføre etappen.

Flere av dem var tydelig preget av sorgen over å ha mistet en god venn og lagkamerat på en så tragisk måte.

- Vi vil gjerne takke alle konkurrentene våre, arrangørene, politiet, italienske myndigheter og alle tilskuerne for at de var med på å vise respekt for minnet til vår gode venn Wouter Weylandt, sier temasjef Brian Nygaard.

- Vi er profesjonelle idrettsutøvere, og vi har respekt for både Giro d'Italia og konkurrentene våre, men slik situasjonen er blitt, følte vi at det var umulig å fortsette dette rittet, sa Nygaard i en kommentar sent tirsdag kveld.

(NTB)

ULYKKESSTEDET: Blomster er lagt ned ved veien der Wouter Weylandt døde under den tredje etappen av Giro d'Italia i går. Foto: Alessandro Trovati, AP/Scanpix
ULYKKESSTEDET: Blomster er lagt ned ved veien der Wouter Weylandt døde under den tredje etappen av Giro d'Italia i går. Foto: Alessandro Trovati, AP/Scanpix Vis mer