HENGES UT: Wayne Rooney og de andre engelske spillerne levnes liten ære etter det skuffende 0-0-resultatet mot Algerie. Nå avhenger alt av kampen mot Slovenia.Foto: SCANPIX/AFP/VINCENZO PINTO
HENGES UT: Wayne Rooney og de andre engelske spillerne levnes liten ære etter det skuffende 0-0-resultatet mot Algerie. Nå avhenger alt av kampen mot Slovenia.Foto: SCANPIX/AFP/VINCENZO PINTOVis mer

«What a load of Roobish»

Engelske aviser konkurrerer i slakt dagen derpå.

|||• I VM-studio i dag:
Nederland - Japan kl. 13.30
Ghana - Australia kl. 16.00
Kamerun - Danmark kl. 20.30

(Dagbladet): Fotballdelen av England la seg nærmest i sjokk i går kveld, perplekse etter å ha sett sine elleve beste spillere gjøre de enkleste feil og lite annet på vei til 0-0 mot Algerie.

Det engelske laget ble buet av banen i Cape Town, og Wayne Rooney reagerte med å skjelle ut supporterne for manglende lojalitet på vei av banen.

- Alltid fint å se dine egne fans bue. Dette er lojal støtte - for fuck's sake, sa Rooney, som også måtte dras unna dommertrioen i sin frustrasjon etter kampslutt.

Nedsablet i avisene
I dag våkner England til kollektiv slakt i de store avisene - de samme avisene som latterliggjorde gruppe E etter trekningen i desember i fjor.

«What a load of Roobish! Fans' fury at abject 0-0 draw» står det på forsida til Daily Mirror, som følger opp med «Cape Clowns» på nettutgaven.

- England-supporterne gjorde det klart hva de mente, og bu-ropene overdøvet til og med en stund vuvuzelaene på Green Point Stadium. Det var første gang for Capello, men viser at fansen begynner å bli bekymret for dette lagets muligheter til å komme seg videre i mesterskapet, skriver avisa.

«Aldri har så få gitt så lite til så mange på VMs slagmark» skriver The Sun, og beklager omskrivingen overfor Sir Winston Churchill.

- På dagen de skulle være på sitt beste i markeringen av 70-årsdagen for Churchills berømte krigstale, kom det ynk fra de tre løvene, ikke brøl, fastslår samme avis som leverte «EASY»-tittelen da VM-gruppene var klare.

Noe mer edruelige Guardian har ikke samme krigstyper på front, men er heller ikke nådige i kritikken av Englands prestasjon i går.

- Nok en gang under sin manager til 60 millioner, spilte England som om manus var skrevet av en talentløs «farsør». For å komme likt med Slovenia, for å styrke moralen, for å gi manageren en problemfri feiring av 64-årsdagen, trengte de en seier. I stedet stablet de på beina et målløst uavgjortresultat, med en prestasjon klart svakere enn åpningsnummeret mot USA i forrige uke, skriver Richard Williams fra Cape Town.

Barry forstår
Og sånn fortsetter det.

ROOBISH: Wayne Rooney i sentrum av Dailu Mirrors forside.Faksimile: Daily Mirror.
ROOBISH: Wayne Rooney i sentrum av Dailu Mirrors forside.Faksimile: Daily Mirror. Vis mer

Guardians daglige VM-podkast var for første gang under mesterskapet merket med «explicit» for stygt språk i går kveld, og på Twitter gikk det også hardt for seg:

- Inkompetente britiske millionærer - det er som et styremøte i BP.

- England var verre enn Frankrike, Frankrike prøvde jo ikke.

Allerede i går kveld fikk engelskmennene direkte kjeft, da en supporter klarte å komme seg inn i garderoben etter kampen.

Wayne Rooney tok til motmæle mot fansen etter kampslutt, men Gareth Barry forstår at fansen buer.

- Supporterne har kommet langt, og fortjener en bedre prestasjon. De vil se oss score og vinne kamper, sier Barry.

- De ønsker å se oss score og vinne kamper. Vi var under pari, litt tamme, og da er det det du får - buing. Vi angrep ikke med nok vilje og tro, sier midbanemannen, som selv sto bak et par uforståelige pasningsfeil i går kveld.

KRIGSTYPER: Bokstavelig talt. Faksimile: The Sun.
KRIGSTYPER: Bokstavelig talt. Faksimile: The Sun. Vis mer