<strong>TUNG DAG PÅ JOBBEN:</strong> Ole Erevik forteller at det var veldig tungt å gjennomføre 60 minutter med en forkjølet kropp. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
TUNG DAG PÅ JOBBEN: Ole Erevik forteller at det var veldig tungt å gjennomføre 60 minutter med en forkjølet kropp. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Whiskey-stemme og champagne-redning for Erevik

Helt utslitt etter dramaavslutning mot Brasil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LINKÖPING (Dagbladet): Norge - Brasil 26-25.

Brasilianerne var levnet få sjanser mot Norge i kveld, men klarte likevel å gjøre kampen spennende. Det ble en dramatisk avslutning, hvor de norske gutta til slutt klarte å hale i land en ettmålsseier.

Mye takket være Ole Erevik, som leverte en fremragende redning da brassene skulle løpe inn et kontringsmål i sluttminuttet.

Etter kampen var han helt utslitt. Og han klarte nesten ikke prate.

Tung kamp Siddisen har pådratt seg en forkjølelse og har vært hes i hele dag. Når Dagbladet møter ham utenfor garderoben etter kampen høres det ut som han har tygd på en kaktus hele dagen.

Hvert eneste svar skraper ut av munnen hans.

- Sånn går det når du drikker whiskey hele natta, sier Erevik og ler.

Men Erevik var selvfølgelig ikke på byen før kamp. Og selv om han klarte å gjennomføre 60 minutter var det ikke lett.

- Det at jeg sliter med å snakke gikk ganske greit, jeg bruker ikke kjeften så mye uansett. Men jeg er ikke i toppform, så det var tungt å stå 60 minutter i dag.

- Deilig tidspunkt Men åpenbart ikke verre enn at han leverte en praktredning rett før slutt.

FAKTA

Norge - Brasil 26—25 (13-12)
Cloetta Center, 2200 tilskuere.

Norge: Ole Erevik, Steinar Ege - Børge Lund 2, Erlend Mamelund 5, Kjetil Strand 2, Bjarte Myrhol 7, Vegard Samdahl 1, Frank Løke 2, Håvard Tvedten 4, Lars Erik Bjørnsen 2, Eivind Tangen, Einar Sand Koren 1, Christoffer Rambo, Espen Lie Hansen, Thomas Skoglund.

Toppscorer Brasil: Fernando Jose Pacheco 6.

Dommere: Couliabaly/Diabate, Elfenbenskysten.

Utvisninger: Norge 4 x 2 min., Brasil 5 x 2 min.

Norge møter Island torsdag.

- Den kommer på et viktig tidspunkt, men er jo egentlig bare en redning som alle andre redninger. Men det er klart det er deilig å ta skudd mot slutten i jevne kamper, sier Kolding-spilleren.

Som garantert ikke kommer til å foreslå karaoke på gutta kampfrie dag onsdag.

Norge er nå sikret en plass i VM-mellomspillet, selv om det så stygt ut en periode. Forsvarsspillet var stort sett bra - selv om brasilianerne i perioder ble sluppet litt tett på Erevik - det gikk tyngre framover. Seieren ble reddet av noen krafttak og en særdeles godt opplagt Bjarte Myrhol - som scoret sju, skaffet to sjumetere og sørget for tre Brasil-utvisninger.

- Vi tar to poeng, det er det aller viktigste. Men det er synd vi ikke klarer å drepe kampen når vi har muligheten til det. Brasil er brukbare og gjør det vanskelig for oss, sier Erevik.

Torsdagens kamper vil avgjøre om Norge får med seg noen poeng inn i mellomspillet. Der vil Norge trolig møte Frankrike, Spania og Tyskland. Det blir seks lag i den gruppa - og de to beste går til semifinalene.

<strong>SIKRET AVANSEMENTET:</strong> Ole Erevik og Norge er klare for videre VM-spill. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
SIKRET AVANSEMENTET: Ole Erevik og Norge er klare for videre VM-spill. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer