Wiberg: - Må jobbe livet av meg

Pernilla Wiberg (32) har ikke penger til å betale restskatten på 5,1 mill. kroner.

- Jeg er veldig skuffet. Dette er veldig tøft siden jeg er en ærlig person, sier den tidligere alpinstjernen etter den solide skattesmellen.

Mandag bestemte den svenske overligningsnemnda at Wiberg skal etterlignes for 6 millioner svenske kroner (5,1 millioner norske), på grunn av inntekter gjennom selskapet Nordic Star Management (NSM) med base i skatteparadiset Isle of Man.

- Jeg har ingen luksusyacht som ligger nede i Monaco og dupper. Det finnes heller ingen bortgjemte luksusbiler. Dette er veldig tøft. Jeg er en ærlig person, og får beskjed rett i ansiktet om at jeg skal ha løyet om mine inntekter, sier Wiberg til avisen

Dagens Nyheter

.

Wiberg må betale restskatt for inntekter i årene 1992-1995, da hun hadde svensk adresse. Deler av inntektene fikk hun gjennom NSM på Isle of Man.

- Det jeg angrer mest på er at jeg så blindt stolte på mine økonomiske rådgivere. Jeg skulle kanskje ha sjekket med tre-fire andre rådgivere. Men jeg var bare 20 år, trente 360 dager i året, hadde 200 reisedøgn og tenkte ikke på annet enn idrett, sier Wiberg til Svenska Dagbladet.

Alt i alt får Wiberg utlegg på 10 millioner svenske kroner i forbindelse med saken, ifølge SvD.

- Har du penger til å betale?

- Absolutt ikke. Da må jeg starte en ny karriere. Skal jeg overhodet ha muligheten til å betale tilbake de der millionene, må jeg jobbe livet av meg, sier Pernilla Wiberg.

Hun har ikke bestemt seg for om hun vil anke dommen fra overligningsnemnda.

(NTB-TT)

<B>BLÅGULT:</B> Pernilla Wiberg tjente stort i alpinbakken. Nå må hun skatte ekstra.