Wiberg skal «avhøre» Miller

Sjokkerte med dop-uttalelser.

Den tidligere svenske alpinstjernen Pernilla Wiberg skal på vegne av Den internasjonale olympiske komité (IOC) avhøre Bode Miller om amerikanerens kontroversielle dopinguttalelser.

Torsdag var Millers syn på bruk av dopingmidler tema blant IOC-toppene i Lausanne, og reaksjonene var ikke overraskende like entydige som i alle andre deler av det internasjonale idrettsmiljøet.

– Uttalelsene hans er virkelig syke. Vi er sjokkert, sa den tidigere stavhopperen Sergeij Bubka i en pressemelding.

Møter Miller snart

Han leder utøverkomiteen i IOC. Der sitter også Pernilla Wiberg.

Ifølge Bubka vil den dobbelte OL-vinneren forsøke å komme i kontakt med Miller i løpet av kort tid. Målet er å bringe på det rene hva amerikaneren egentlig mener og få en forklaring.

– Pernilla kjenner alpinsporten. Hun kan snakke med ham, forklare hvor vi står og finne ut hvorfor han egentlig tenker sånn, sa Bubka.

Utøverkomiteen møttes onsdag, i likhet med styret i IOC. Sergeij Bubka er medlem av begge.

Millers brannfakkel

Bode Miller, som vant han verdenscupen sammenlagt forrige sesong, stjal det meste av oppmerksomheten under helgens sesongåpning i østerrikske Sölden.

Han mener på ramme alvor at det bør bli lov å bruke dopingmidler – så lenge bruken er kontrollert av leger eller forskere.

Amerikaneren, som vant verdenscupen sammenlagt forrige sesong, trekker fram det mye omtalte stoffet EPO som eksempel. Miller peker på at alpinister løper stor risiko for skade når man blir slitne – eksempelvis mot slutten av en utforløype. Med noe EPO i kroppen ville utholdenheten bli betydelig økt, argumenterer han.

Uttalelsene har blant annet fått den mektige antidopingsjefen i WADA, Dick Pound, til å se rødt.

(ANB)