Wiberg truer med å gi seg

Sveriges alpinist Pernilla Wiberg gir seg sjøl kort tid for å komme tilbake i toppen etter kneskaden. Mislykkes hun er trolig karrieren over.

Alpin-VM arrangeres i St. Anton i slutten av januar - og kanskje stiller ikke Pernilla Wiberg.

- Hvis jeg ikke har en realistisk sjanse til å ta medalje deltar jeg ikke i VM. Er jeg ikke nær gammelt nivå i februar-mars satser jeg heller ikke mot OL, sier Wiberg til Göteborgsposten.

I dag er det et år siden Wiberg gjennomgikk en alvorlig kneoperasjon i Vail i USA. Alpinesset har slitt med å kommer tilbake etter inngrepet. I et utforrenn i St. Moritz før jul ble hun utklasset med 5,26 sekunder.

Wiberg har droppet de siste rennene i verdenscupen og trener nå på et hemmelig sted. De neste rennene vil avgjøre hele karrieren hennes.

- Dagene renner unna og det er selvsagt stressende å finne nødvendig kapasitet før VM. Hvis jeg ikke gjør bra resultater i Haus (13. januar) og Cortina (19. januar) blir jeg tilskuer i St Anton, sier Wiberg som også frykter at OL i Salt Lake City går i vasken. Da er i såfall karrieren over.

- Jeg vil gjerne delta i enda et OL, men ikke for enhver pris. Hvis jeg ikke lykkes i de resterende rennene denne sesongen er det slutt, sier Wiberg.

(Dagbladet.no)