Wido tok alt

ØVREVOLL (Dagbladet): - Dette er min største dag på galoppbanen, sier Wido Neuroth (49) etter Derby-dagen. Hestene hans vant omtrent alt de stilte opp på og stakk av gårde med nesten halve Øvrevolls premiebudjsett på 2,2 millioner kroner.

- Dette er bare starten. Det kommer mer utover høsten, sier Wido Neuroth til Dagbladet.

- I går sto alle hestene og maste på mat med en gang de kom inn i stallen. Det betyr at jeg har truffet perfekt med formutviklingen, sier gårsdagens rekordstore triumfator til Dagbladet.

Han hadde hester til start i seks løp. Etter fem seirer sto Neuroth og ble intervjuet i vinnerpaddocken. Han tok også dobbeltseier og fjerdeplassen i Norsk Derby. Til sammen tjente hestene hans 978500 kroner.

Fest for taperne

Etter at den siste ballongen for lengst hadde fløyt til værs, og det ikke var en hatt igjen på Øvrevoll, låste Wido Neuroth stallen og dro hjem for å holde fest for eierne til de hestene som hadde tapt Norsk Derby. Neuroth hadde seks hester i feltet, og holdt fest for eierne til fem av dem. Men ikke for eieren til Brown Ale. Han var helt utslått.

- Jeg er helt ferdig. Jeg skal feire under dyna, sier Arne Stang til Dagbladet etter at oppstyret hadde lagt seg.

Feil taktikk

Først vant Wido alle de tre første løpene. Enkelt og greit. Men i selve Derby-løpet gikk det ikke som forventet fra start.

- Jeg hadde lagt opp en god taktikk, trodde jeg, med å sende to av de andre seks hestene fram for å lage tempo. Men ingen av dem kom seg framover tidsnok. Da hadde jeg noen harde sekunder. Men heldigvis tok jockey Jacob Johansen en korrekt avgjørelse med Brown Ale på tvers av instruksene.

- Slik gjør en toppjockey, berømmet Wido Neuroth sin medspiller etter den største triumfen i går ettermiddag.