Wiese(r) vei

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): - Gutter, nå blir vi overspilt på midtbanen. Der kommer'n - jaaaa...nei! Claus Wiese er engasjert trener på sidelinja for 11-åringene til Ready.

- Jobbe, jobbe, jobbe, jobbe, jobbe, lyder det fra mannen med shorts, krøller og solbriller på sidelinja til bane E12. På fredagskveldene i NRK er Claus Wiese en tilbakelent og avslappet programleder. Mandag formiddag som trener for Ready, er mannen hyperaktiv og utagerende. Kampen er så vidt blåst i gang, så er han en meter inne på banen og jager oppover - og nedover - mens han roper kommandoer som en infanteritroppssjef.

- Gjorde jeg det? Sto jeg inne på banen, spør han Dagbladet og bryter ut i et stort glis:

- Jeg blir engasjert, skønner du, sier Wiese.

Nesten som Eggen

Han presenterer seg som Nils Arne Eggen, og mangler bare noen kilo og rullingsen før vi hadde trodd ham. I engasjement og stemmebruk stemmer spøken ganske så bra. Han prater mye underveis. Og høyt.

- Jonatan, nå smeller det.Jaaa...nei! Det er ett minutt til pause - nå må vi kjøre, ass! Sebastian, hva er dette a?

Så står det 0- 0 til pause mellom Ready og Kurland. Claus Wiese samler troppene i en ring til taktikk-prat og vannforsyninger.

- Gutter, nå blir vi overspilt på midtbanen. Hjem igjen. Markus, ta løpet hjem. Ta løpet hjem!

Med hjertet i halsen og kamppuls ser Wiese at guttene fester grepet. 1- 0 kommer tidlig i annen omgang.

Fornøyd trener

- Tida går og det holder med 1- 0, smiler og klapper han mot slutten av kampen, før han synes det er på tide at den kvarter lange omgangen blåses av.

- Dommer, tida! Vi har spilt i seksten og et halvt.

Dårlig effektivitet er årsak til at det ikke blir flere mål. Dommeren blåser for slutt og treneren er strålende fornøyd.

- Deilig!

Gir seg snart

Readys ellevåringer er et godt lag. De er ubeseiret i serien, og tok bronse i Dana-cup i fjor. I Norway Cup har de to seirer av to mulige.

- Laget er bra, det. De har bare spilt sammen i fem år. Det var ikke plass til dem på noe lag, så da bestemte jeg meg for å bli trener, forteller Wiese. Han brenner for trenergjerningen.

- Det er kjempegøy, men snart gir jeg meg. Sønnen min spiller på laget, og når han blir eldre er det vanskelig å være både far og trener. Når jeg som trener skriker at han må ta ut det siste av krefter, risikerer jeg å få til svar: Hold kjeft, fatter. Det sier'n sikkert ikke til en annen trener.

MÅ HOLDE KJEFT: Claus Wiese synes det er kjempegøy å være trener, men gir seg snart. - Sønnen min spiller på laget, og når han blir eldre, er det vanskelig å være både far og trener. Når jeg som trener skriker at han må ta ut det siste av krefter, risikerer jeg å få til svar: Hold kjeft fatter.