Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wigan klarte det Milan ikke maktet

Arsenal mistet overtaket i Premier League. Nå kan Manchester United innta førsteplassen.

(Dagbladet.no) Wigan - Arsenal 0-0. For noen dager siden spilte serielederne en fantastisk kamp mot regjerende Champions League-mester AC Milan. Londonerne vant 2-0 på bortebane.

I kveld ventet hverdagen.

Og den taklet ikke Arsenal.

For med uavgjort mot Wigan kan Manchester United igjen innta Premier League-toppen, med seier i hengekampen. To poeng skiller de to tet-lagene.- Hvis vi beholder roen framover har vi fortsatt gode sjanser til å vinne serien, sier manager Arsene Wenger ifølge BBC.

Uavgjort igjen

Det er et godt stykke fra en Champions League-kamp mot Milan på San Siro til seriekamp mot Wigan på humpete JJB Stadium.

Men for Arsene Wenger er slike kamper på mange måter vel så vanskelige og utfordrende.

- For å bli mester i England må du gå rett fra Milan til Wigan - og du må vinne, sa Arsenal-manageren ifølge BBC før kampen.

MÅLLØSE FOR BARE ANDRE GANG: Emmanuell Adebayor hadde ni mål på de ni siste kampene før Wigan-oppgjøret. Men heller ikke han klarte å score og Arsenal gikk målløse av banen for andre gang i Premier League denne sesongen. Foto: AFP
MÅLLØSE FOR BARE ANDRE GANG: Emmanuell Adebayor hadde ni mål på de ni siste kampene før Wigan-oppgjøret. Men heller ikke han klarte å score og Arsenal gikk målløse av banen for andre gang i Premier League denne sesongen. Foto: AFP Vis mer

Dette klarte ikke Arsenal, og nå har de spilt uavgjort i tre Premier League-kamper på rad. Slik blir det rett og slett for lite poeng av.

- Vi tar for lite poeng for tida, men jeg har fortsatt trua på disse gutta, sier Wenger.

Mot Birmingham mistet de seieren rett før slutt og mot Aston Villa sikret de seg ett poeng rett før fløytesignalet.

Arsenal presset voldsomt mot slutten også denne gangen, men rødtrøyene maktet aldri å overliste Chris Kirkland i Wigan-buret.

- Slåss for hverandre

Emmanuell Adebayor - som har ni mål på de ti siste seriekampene - kunne scoret før minuttet var spilt. Han kom alene med keeper, men for tett på Kirkland, som reddet forsøket.

Arsenal hadde de fleste og største sjansene, men Wigan kjempet som om Premier League-livet sto på spill - og det gjør det jo også. For selv med poeng i dag er de lang fra sikret plass.

- Etter at sjefen (Steve Bruce) kom inn har alle gutta gitt alt for ham og stått på skikkelig. Vi slåss for hverandre, sier Kirkland til Sky Sports.

image: Wigan klarte det Milan ikke maktet

Kirkland sørget for en matchvinnende redning også rett før slutt, da Cesc Fabregas fikk sjansen fra sju meters skrått hold - men skuddet gikk rett på keeperen.

- Du trenger en god keeper for å ta poeng fra Arsenal, og Chris hadde to flotte redninger. Han er tatt inn i England-troppen, og i dag så du hvorfor, sier Bruce.

13 på rad uten tap

Dette er bare andre gangen denne sesongen Arsenal har ruslet av banen uten scoring. Wengers menn spilte også 0-0 mot Portsmouth andre juledag.

Londonerne har nå spilt 13 kamper på rad uten tap i Premier League, men det er nok en mager trøst i kveld.

For nå har de mistet de overtaket de hadde på Manchester United - hvis ikke Sir Alex Fergusons elever misbruker sjansen de nå har fått.

• Her er den oppdaterte tabellen

BEKYMRET, MR. WENGER? Arsenal har nå spilt uavgjort i tre seriekamper på rad. Da er det ikke rart Arsene Wenger ser litt bekymret ut.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media