Wigan-manager vil tillate filming

Rett løsning?

Direkte kl. 20.45: Newcastle - Reading og West Ham - Wigan

(Dagbladet.no): United-ving Cristiano Ronaldo blir stadig anklaget for det, og under VM ble det fastslått at 58 prosent av skadeavbrekkene skyldtes teatralske fotballstjerner.

Wigan-sjef Paul Jewll tror han har løsningen på svineriet. Tillat det.

- Ingen liker juks, men jeg tror den beste måten å få det vekk på er å si «OK, hvis du slipper unna med det, så slipper du unna», fordi én uke så er du uheldig, sier Jewell til Independent.

Jewell er klar over at hans forslag om å nærmest oppmuntre filming ikke blir godt mottatt av alle. Han sammenlikner juks på banen med drikking i Storbritannia, etter at landet fikk nye utvidede sjenketider.

- Pubene er åpne 24 timer og alle var bekymret for fulle folk på gata. Men det er færre fulle folk på gata nå enn da de stengte kl. 11, sier manageren.

I praksis tror Jewell at det blir så mye oppmerksomhet rundt lovlig filming at synderne kommer til å kutte ut på eget initiativ.

Dessuten er ikke manageren sikker på supporterne har noe i mot spillere som prøver å fikse seg straffespark - i hvert fall hvis laget virkelig trenger et mål.

SE PÅ HAN! Paul Jewell tror spillerne slutter å filme, hvis det blir lov i Premier League. Her sammen med Liverpool-sjef Rafa Benitez. Foto: Scanpix/Reuters
SE PÅ HAN! Paul Jewell tror spillerne slutter å filme, hvis det blir lov i Premier League. Her sammen med Liverpool-sjef Rafa Benitez. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

- Jeg blir kanskje slaktet for dette, men det er sånn det er. Vi prøver alle å skaffe oss fordeler.

• Din kommentar: Godt forslag fra Jewell?

ANKLAGES: Cristiano Ronaldo har fått et filmer-stempel i Premier League.