VANT HJEMME: Wigan slo Chelsea 3-1 tidligere denne sesongen. En ny triumf kan sørge for Manchester United-gull. Foto: NIGEL RODDIS/REUTERS
VANT HJEMME: Wigan slo Chelsea 3-1 tidligere denne sesongen. En ny triumf kan sørge for Manchester United-gull. Foto: NIGEL RODDIS/REUTERSVis mer

Wigan med i gullkampen - igjen

Vant til å spille en avgjørende rolle.

||| (Dagbladet): De to siste sesongene har Wigan vært direkte involvert i gullkampen - og nå er de det igjen.

Chelsea tar imot Wigan hjemme, og vil med seier være sikret gullet.

For Wigan er det ikke noe nytt å spille en rolle i pokalavgjørelsen. Både i 2008 og 2009 tok United gull etter å ha slått Wigan på tampen av sesongen.

Lover innsats13. mai 2009: I tredje siste serierunde møtte United et Wigan-lag som lå trygt midt på tabellen. Hugo Rodallega sendte hjemmelaget i ledelsen, men Carlos Tevez og Michael Carrick sikret United-seier. Carrick-scoringen kom fire minutter før slutt - og Manchester-laget sikret i praksis gullet, for de trengte bare ett poeng på de to siste kampene.

11. mai 2008: United spilte borte mot Wigan i siste serierunde og lå helt likt med Chelsea. Målforskjellen var derimot så mye bedre, at det holdt å ta like mange poeng som londonderne fikk ut av sin kamp mot Bolton. Cristiano Ronaldo og Ryan Giggs sørget for United-triumf, og Chelsea klarte bare uavgjort hjemme mot Bolton.

Søndag er det Chelseas tur til å møte Wigan, og selv om de ikke har noe å spille for - lover både spillerne og manager Roberto Martinez at de skal gi alt for tre poeng.

- Det er viktig for oss å avslutte sesongen med en sterk prestasjon på Stamford Bridge. Det blir ikke lett, men spillerne har trua på at vi kan gjøre det veldig, veldig vanskelig for dem, sier Martinez ifølge Press Association.

GULLFEST PÅ JJB: I 2008 ble United-gutta seriemestere etter å ha slått Wigan 2-0. Foto: PAUL ELLIS/AFP
GULLFEST PÅ JJB: I 2008 ble United-gutta seriemestere etter å ha slått Wigan 2-0. Foto: PAUL ELLIS/AFP Vis mer

Og de har god Chelsea-erfaring fra tidligere i sesongen. I september vant de nemlig hjemmekampen 3-1.

Alle kan slå alle- Det var fornøyelig å se hvordan vi hindret dem fra å være Chelsea. Vi skal angripe kampen på samme måte på søndag, sier Martinez.

Seieren var deres første mot et lag fra «De fire store», og de har siden fulgt opp med trepoengere mot også Liverpool og Arsenal.

- Når lag som Chelsea, United eller Arsenal har møtt lag fra 10. plass og nedover tidligere, har de visst at det ikke vil bli vanskelig. Nå er det tøffere. Motstanderne vet nå at vi kan konkurrere med dem. Derfor har Premier League vært mer spennende i år, alle kan slå alle, sier Mario Melchiot ifølge PA Sport.

Han tror det bare er en fordel at de ikke har noe å spille for.

- De siste månedene har vi hele tida sett oss over skuldra. Nå er frykten borte og da er det gøyere å spille, sier Melchiot.

GULLØFTET: Michael Carrick og Wayne Rooney jublet over seier mot Wigan i tredje siste serierunde i fjor. Da var de bare ett poeng unna å være sikret gullet. Foto: PHIL NOBLE/REUTERS
GULLØFTET: Michael Carrick og Wayne Rooney jublet over seier mot Wigan i tredje siste serierunde i fjor. Da var de bare ett poeng unna å være sikret gullet. Foto: PHIL NOBLE/REUTERS Vis mer

Ingen forventningerManchester United-manager sir Alex Ferguson har hatt noen lystige kvelder mot Wigan de siste åra, men har forventer ikke hjelp på søndag.

- Det er meningsløst for oss å forvente noe i vår favør fra den kampen. Men jeg er trygg på at Wigan kommer til å gjøre sitt ytterste. Det er press på både oss og Chelsea, men jeg vet ikke hvordan Chelsea-spillerne har det i hodene sine. Alt vi kan gjøre er å håpe, sier Ferguson ifølge BBC.

United møter Stoke og Chelsea-manager Carlo Ancelotti vet derfor at vestlondonerne trolig er nødt til å vinne sin kamp.

- Ingenting er avgjort og det er ikke flere kamper igjen etter denne. Hvis vi blåser sjansen, får vi ingen mulighet til å rette det opp igjen, sier italieneren ifølge The Times.

PS! Alle kampene starter samtitig i serieavslutningen, klokka 17.