Wigan-sjef har champagnen klar for United

Dave Whelan liker ikke Roman Abramovitsj.

• Direkte klokka 16: Dagbladet.no gir deg alt om dramatikken i bunn og topp av Premier League.

(Dagbladet.no) Hva Wigans styreformann Dave Whelan tenker om gullduellen mellom Chelsea og Manchester United har nok ikke så mye å si for utfallet.

Men det vekker antageligvis litt oppsikt i Vest-London, de uttalelsene han kommer med i dag.

For Whelan legger ikke skjul på at han håper United - som Wigan tar imot på JJB Stadium i ettermiddag - stikker av med gullet.

- Vi har champagnen klar for United, sier han til The Daily Telegraph.

Abramovitsj-møte

Wigan-manager Steve Bruce understreker at hans menn kommer til å gi alt mot United, selv om de sikret plassen i Premier League i forrige uke. Sir Alex Ferguson får selvfølgelig ingen kompistjenester av den tidligere United-stopperen.

Hovedårsaken til at Whelan håper på rødtrøyene er at han misliker Chelsea - og da spesielt eier Roman Abramovitsj.

NESTEN HELT LIKT: Manchester United og Chelsea har like mange poeng, men rødtrøyene har en mye bedre målforskjell. Derfor må de blå håpe at United mister poeng borte mot Wigan i dag. Foto: REUTERS
NESTEN HELT LIKT: Manchester United og Chelsea har like mange poeng, men rødtrøyene har en mye bedre målforskjell. Derfor må de blå håpe at United mister poeng borte mot Wigan i dag. Foto: REUTERS Vis mer

Han har bare møtt den russiske milliardæren én gang, men det var nok. Dette skjedde for tre år siden, da Chelsea skulle spille på JJB Stadium.

- Han fløy opp til JJB-området i et helikopter. Jeg sa at jeg kunne sende en bil for å plukke ham opp, men det ville han ikke. Han hadde en skuddsikker bil klar. Han hadde også to personer med seg som gikk gjennom sikkerheten på JJB Stadium og så om alt var trygt, sier Whelan.

Når klubbeierne og -lederne gjester andre stadioner blir de vartet opp med mat og drikke.

- Men han ville ikke ha noen ting her. Spiste han en pai? Nei, ingenting. Men når disse russerne blir forgiftet ... Du vet hvorfor, sier Wigan-sjefen.

Satser på spenning

Whelan vil aldri at hans eget lag skal tape fotbalkamper, det er ikke det han ønsker. Drømmescenariet hans er at både United og Chelsea skal tape - men han har ikke veldig stor tro på det.

- Hvis de går opp i en 2-0-ledelse, da kommer vi aldri i nærheten av dem. Men hvis vi klarer å holde dem til 0-0 eller 1-1, da vil de nok bli ganske nervøse, sier Wigan-eieren.

Kjetil Rekdal sa det samme til Dagbladet.no tidligere i dag. I Vålerenga var han med på å både tape og vinne gull i siste serierunde. Han tror det blir en utfordring for Ferguson mot slutten, hvis det er uavgjort i begge kampene.

Wigan-sjef har champagnen klar for United

- Hva gjør han da? Sender han folk framover for å få den avgjørende scoringen, eller satser han mer trygt og håper stillingen står seg i London også, sa Rekdal.

Tidligere United-kaptein Steve Bruce innrømmer at det ikke vil være morsomt å ta Ferguson i hånda etter kampen om de har slått knock out på dem i gullkampen.

- Men han forventer ingen tjenester. Han regner med at jeg og laget mitt gjør vårt beste. Slår vi dem vil han selvfølgelig ikke like det, men sånn er det, sier Bruce.

<B>DÅRLIGE MINNER: Her klapper Dave Whelan for sine gutter før deres første hjemmekamp i Premier League i 2005. Samme dag møtte han Roman Abramovitsj for første gang - og han har ikke mye pent å si om russeren.