VINNERMÅLET: Dirk Kuyt ga bort ballen, Emmerson Boyce slo et presist innlegg, og Hugo Rodallega satte ballen sikkert i mål til 1-0.Foto: SCANPIX/AFP/ PAUL ELLIS
VINNERMÅLET: Dirk Kuyt ga bort ballen, Emmerson Boyce slo et presist innlegg, og Hugo Rodallega satte ballen sikkert i mål til 1-0.Foto: SCANPIX/AFP/ PAUL ELLISVis mer

Wigan slo Liverpool for første gang noensinne

Nok en blåmandag for Rafa Benitez.

||| (Dagbladet): Wigan - Liverpool 1-0.

Liverpool sto uten seier på de fem siste mandagskampene før kveldens bortemøte med nedrykkstruede Wigan, og oppgjøret på det nylagte gressteppet på DW Stadium bare fortsatte den blåmandagstrenden.

Rafa Benitez vektla behovet for å bedre bortestatistikken (bare fire seire på 14 forsøk denne sesongen) før kampen, men mot et topp motivert og hardtarbeidende Wigan-lag, som aldri før har slått Liverpool, fikk han ikke se laget sitt svare på tiltale.

Seier ville sendt Liverpool opp på en midlertidig Champions League-plass, men det var i stedet Wigan som ikke ufortjent tok med seg alle de tre viktige poengene, og løftet blikket vekk fra tabellbunnen for en stund.

Ufortjent mener heller ikke Rafa Benitez det var.

- Jeg synes ikke vi spilte bra, spesielt ikke i første omgang. Vi viste ikke den rette innstillingen, sier spanjolen ifølge nyhetsbyrået PA.

Manageren mener Liverpool ga fra seg ballen altfor ofte.

- Det er åpenbart, spesielt før pause. Vi er ikke glade. Vi må vise mer karakterstyrke om vi vil være i topp fire, sier en skuffet Benitez.

FRUSTRERENDE KVELD: Fernando Torres hadde sine sjanser til å score i kampen, men klarte det ikke. Spissen pådro seg gult kort etter en sein takling i andre omgang.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
FRUSTRERENDE KVELD: Fernando Torres hadde sine sjanser til å score i kampen, men klarte det ikke. Spissen pådro seg gult kort etter en sein takling i andre omgang.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

Gode Wigan-angripere
Liverpool åpnet likevel best, og de første ti minuttene ga Rafa Benitez grunn til optimisme. Fernando Torres virket frisk på topp, og skremte Chris Kirkland allerede etter åtte minutter, da en klarert corner ble headet tilbake til ham inne i feltet, og han traff stolpen med en volley fra skrått hold.

Men det tok ikke lang tid før Wigan kjempet seg inn i kampen på det for anledningen nylagte gresset på DW Stadium, og spesielt de tre foran, Hugo Rodallega, Charles N'Zogbia og Marcelo Moreno, rev og slet i Liverpool-forsvaret med gode løp og høy intensitet,

Liverpool på sin side ga bort initiativet med upresist pasningsspill, og ti minutter før pause ble en slik en skjebnesvanger. Dirk Kuyt sendte ballen rett i beina til Emmerson Boyce ute på Wigans høyrekant, Boyce utnyttet feilen direkte med en strålende utsidedupper inn mot bakre stolpe, der Hugo Rodallega kom stormende.

Rodallega styrte ballen tilbake i det andre hjørnet, utagbart for Pepe Reina, og det sto 1-0 til pause.

Bortelaget hadde et par spredte muligheter til de også i den første omgangen, men kunne ikke klage høylydt på resultatet ved halvspilt kamp.

Reddet på streken

Andre omgang ble langt mer sjansefattig, selv om tempoet fra før pause ble videreført.

Liverpool brukte en halv omgang på å få satt inn det ventede presset på hjemmelaget, mens Wigan fortsatte å bruke sine løpsvillige angripere til å true de røde på kontringer.

Den første store muligheten kom for Wigan etter en knapp time, som resultat av en merkelig situasjon.

Pepe Reina og Jamie Carragher misforsto hverandre ved sekstenmeterstreken, og med målvakten ute av posisjon skjøt Carragher ballen i Marcelo Moreno så den gikk i bue i retning mål.

Heldigvis for Liverpool var Sotirios Kyrgiakos våken, og headet ballen vekk fra målstreken.

Nesten Torres
Tre poeng i horisonten gjorde Wigan mer forsiktige og dermed også litt baktunge, men kontringene var der fortsatt - og tjue minutter før slutt holdt de på å doble ledelsen igjen.

Hugo Rodallega slo en nydelig pasning til Charles N'Zogbia på vei gjennom, han fant åpningen mellom beina på Pepe Reina, men målvaktens nesten-redning endret tilstrekkelig retning på ballen til at den ikke gikk mot mål bak ham. Paul Scharner nådde ikke ballen ved bakre stolpe.

Like etter fikk Liverpool sin største sjanse til da etter pause. Innlegget mot Dirk Kuyt var godt, nederlenderens heading ned til Fernando Torres var både snartenkt og godt utført, men fra elleve meter var ikke spissens volley av det kaliber man ofte kan vente. Utenfor.

Og nærmere kom ikke bortelaget. Wigan kjempet hardt til siste slutt, og fortjente sin første ligaseier siden november, og sin første seier noensinne over de røde fra Merseyside.

- Det er tre veldig viktige poeng, og fantastisk å slå Liverpool etter en dårlig periode, sier Paul Scharner.

- Det er stort, og jeg tror vi vil få økt selvtillit nå. Jeg er veldig fornøyd med det kollegene mine viste på banen i kveld, og forhåpentligvis kan vi fortsette sånn, sier den tidligere Brann-profilen.

GOD: Hugo Rodallega var god for Wigan hele kampen, og scoret vinnermålet.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
GOD: Hugo Rodallega var god for Wigan hele kampen, og scoret vinnermålet.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS Vis mer