Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wigan sparker Marlon King etter voldsdom

Fikk 18 måneders fengsel for slag mot 20-årig kvinne.

I RETTEN: Her er Marlon King på vei inn i retten i februar i år. Da var han lånt ut til Middlesbrough. I dag ble han dømt for seksuell trakassering og vold mot en 20 år gammel kvinne. Foto: Shaun Curry, AFP/Scanpix
I RETTEN: Her er Marlon King på vei inn i retten i februar i år. Da var han lånt ut til Middlesbrough. I dag ble han dømt for seksuell trakassering og vold mot en 20 år gammel kvinne. Foto: Shaun Curry, AFP/Scanpix Vis mer

|||
(Dagbladet): Wigan har sparket spissen Marlon King (29) etter at han i dag ble dømt til 18 måneders fengsel for seksuell trakassering og vold mot en 20 år gammel kvinne.

I desember i fjor var King på Soho Revue Bar i London for å feire at kona var gravid og at han hadde scoret et avgjørende mål, skriver Sky Sports.

Han skal ha blitt avvist av flere kvinner han forsøkte å komme i kontakt med. Den siste avvisningen fikk det til å tippe over for King, som slo en 20 år gammel jente i bakken med knyttneven.

- Fortjener straffen
Wigan reagerte umiddelbart med å gi spissen sparken fra klubben.

- Det er opprørende å høre at Marlon fikk 18 måneder, men jeg er sikker på at han fortjener det, sier styreformann Dave Whelan til Sky Sports News.

Wigan må gi ham 14 dagers varsel ved en oppsigelse, men Whelan sier det ikke er noen tvil om at spissen er ferdig i klubben.

- Han har absolutt sparken. Vi tolererer ikke slik oppførsel, og slik vi ser det er han ferdig med fotball i Wigan Athletic, sier styreformannen.

Landskamper for Jamaica
King var utlånt til Hull på tidspunktet da overfallet fant sted. Nå mener Whelan at det blir vanskelig for King å finne seg en ny arbeidsgiver innen proffotballen.

- De blir veldig vanskelig for en klubb å signere Marlon. Jeg ser ikke for meg at han kommer tilbake, sier han.

King er født i London, men har jamaikanske røtter og har scoret 10 mål på 18 landskamper for Jamaica.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media