Wigan vant FA-cupen på lørdag - rykket ned i dag

CL-drømmen lever for Arsenal.

 LURTE LAGET I LEDELSEN:  Theo Walcott fikk pirket 2-1 målet bak Robles. Foto: Kerim Okten /EPA NTB Scanpix
LURTE LAGET I LEDELSEN: Theo Walcott fikk pirket 2-1 målet bak Robles. Foto: Kerim Okten /EPA NTB ScanpixVis mer

•Arsenal - Wigan 4-1 (1-1)

(Dagbladet):  Wigan var den eneste klubben som aldri hadde rykket ned fra den øverste divisjonen i England. Det er sjeldent kjedelig å være Wigan-supporter når det drar seg til i april-mai.

Laget kom opp i den gjeveste divisjonen i 2005  - og har vært med på noen reale nervedramaer for å beholde plassen.Men de har aldri måtte ta den tunge veien ned - før i år.

I fjor lå laget på 19.plass før den siste  runden. Da slo de Stoke og berget plassen i siste runde.

Året før var de så lang ned i nedrykkssumpa at det fleste var sikre på at laget var nede. Men Wigan tok femten poeng på siste seks kampene etter å ha slått storklubbene Arsenal og Manchester United og berget plassen.

 BEINPARADE:   Laurent Koscielny med en herlig inngripen som forhindrer Arouna Kone å utlikne. (L) Foto: Ian Kington / APF/ NTB Scanpix.
BEINPARADE: Laurent Koscielny med en herlig inngripen som forhindrer Arouna Kone å utlikne. (L) Foto: Ian Kington / APF/ NTB Scanpix. Vis mer

De var laget som ikke kunne rykke ned. Ingen turte å avskrive laget som er kjent for å dra flere kaniner opp av hatten.

Men det ble ikke noe nytt Wigan-eventyr i år.

Cazorla og Arsenal ble for sterke.

- Vi er en utrolig klubb, og vi fortjener ikke det her. Jeg er glad for at laget mitt har greid å vise hva de er gode for ved å vinne FA-cupen, sier Roberto Martinez til TV2.

Kemper om Champions League Det sto 1-1 etter den første omgangen på Emirates.  Begge lagene stormet i angrep etter pausen. Ingen av lagene kunne leve med uavgjort.

Arsenal var dødelig effektive, og avgjorde kampen med god hjelp av den spanske magikeren Santi Cazorla.  Han hadde målgivende pasning på alle Arsenal-målene.

 1-0  Lukas Podolski kunne takke Wigan-forsvaret for at han fikk heade hjemmelaget opp i ledelsen. Foto: Kerim Okten / EPA / NTB Scanpix.
1-0 Lukas Podolski kunne takke Wigan-forsvaret for at han fikk heade hjemmelaget opp i ledelsen. Foto: Kerim Okten / EPA / NTB Scanpix. Vis mer

Først slo spanjolen en herlig ball fra kanten og inn bak Wigan-forsvaret. Walcott trillet ballen forbi en utrusende Robles. Et mesterstykke av spanske Cazorla.

Kun minutter etterpå headet midtbaneeleganten gjennom Lukas Podolski. Tyskeren var iskald alene med keeper, og lobbet ballen over Robles.

Lufta gikk ut av Wigan-ballongen, og Ramsey kontret inn 4-1 til Arsenal.

- Vi fikk beskjed om å gå ut og spille vårt eget spill. Vi vet hva vi er gode for, og det viste vi etter pausen, sa Aaron Ramsey til SKY.

Wigan må ta den tunge veien ned fra Premier League.

 ASSISTKONGE:  Santi Cazorla hadde fire assist i dagens kamp. Foto: Ian Kington / AFP / NTB Scanpix.
ASSISTKONGE: Santi Cazorla hadde fire assist i dagens kamp. Foto: Ian Kington / AFP / NTB Scanpix. Vis mer

Arsenal på sin side skaffet seg et glimrende utgangspunkt i kampen om Champions League. London-laget ligger ett poeng foran byrival Tottenham før den siste runden i Premier League. Arsenal har CL-skjebnen i sine egne hender.

- Vi fikk en stor seier. Det er trist at Wigan rykker ned. De spiller god fotball, sa Arsene Wenger til Sky Sport. Han ville ikke si at Arsenal måtte vinne kveldens kamp.

- Det blir en stor kamp på søndag. Vi er i god form, du kan bare se på seiersrekken vår. Vi er positive før kampen, sa Wenger.

Dominerte
Arsenal dominerte helt i åpningsminuttene på Emirates. London-laget hadde alt av banespillet,  og var friske framover.

Uttelling fikk de allerede etter ti minutter.

Lukas Podolski fikk stå helt alene i feltet på en corner. Tyskeren takket, bukket, og headet Arsenal opp i ledelsen fra fem meter. Elendig markering fra et lag som måtte vinne for å overleve.

Arsenal fortsatte å produsere sjanser. Både Ramsey, Gibbs og Podolski hadde vær sin mulighet til å doble ledelsen.

Wigan hadde mer enn nok med å forsvare seg. Kanskje satt Fa-cupfinalen i beina til laget fra rugby-byen. Borte var innsatsen som sikret laget den gjeve pokalen noen dager tidligere.

Laget fikk sin første sjanse etter 25 minutter. Wigan slo lang til Kone i feltet. Ivorianeren var klar til å stange ballen i mål, men Arsenal-stopper Koscielny fikk et langt bein på ballen og  klarerte.

Arsenal greide ikke holde det samme tempoet som i åpningsminuttene ut over i omgangen, og Wigan kjempet seg inn igjen i kampen. Laget har vist at de aldri gir seg - belønningen fikk de rett før pause.

Shaun Maloney presset fram et frispark fra tjue meter. Samme mannen banket ballen over muren og bak en sjanseløs Szczesny.

Så startet Cazorla Arsenal-showet.