Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wigene drømmer om EM-medalje

I rute før sesongstart.

(Dagbladet.no:) Susanne Wigene (28) er i rute fire måneder før Europamesterskapet i friidrett i Gøteborg. Drømmen er EM-medalje på 5000 meter.

- Alt må gå min vei for at jeg skal klare det. Men siden det er EM, er det nå jeg har muligheten til å ta mesterskapsmedalje, sier Tjalve-løperen til Dagbladet.no.

Landslagssjef i Norges Friidrettsforbund, Ketil Tømmernes, har tidligere uttalt at Wigene er en av Norges heteste medaljekandidater.

Tillitserklæring

- På en måte er det litt fjernt å høre noe slikt. Men på en annen måte er det en tillitserklæring. Det er kjekt at folk har tro på meg, sier hun.

Wigenes personlig rekord på 5000 meter er 14.48.53. Men i løpet av sesongen satser hun på å nærme seg Ingrid Kristiansens 20-år gamle norgesrekord på 14.37.33.

- Det er de siste sekundene som er verst, men jeg håper på å nærme meg litt etter litt.

Wigene sesongdebuterer i Florø Friidrettsfestival i slutten av mai. Deretter skal hun løpe Golden League-stevnene på Bislett, i Roma og Paris, før hun skal kjempe for medalje i EM i august.

MEDALJE-DRØM: Susanne Wigene løper for EM-medalje i august.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media