Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wigene droppet 5000 meter

Etter tilbakeslaget på 1500 meter under første dag av friidretts-NM fredag, valgte Susanne Wigene å droppe 5000-meteren på Bislett søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Susanne ble lørdag undersøkt av en fysioterapeut som kjenner henne godt. Han kunne konstatere at hun er uvanlig stiv i lårmuskulaturen. Derfor velger vi å la henne stå over NM-løpet, forklarer hennes trener Knut Kvalheim overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

De tunge lårene skyldes et par hardøkter som EM-håpet gjennomførte i begynnelsen av uka.

– Vi trodde det skulle bli tid nok imellom disse øktene og NM, men hun rakk tydeligvis ikke å restituere seg, sier Kvalheim.

Årets NM ble dermed langt fra det Susanne Wigene hadde tenkt seg ei drøy uke før årets høydepunkt, EM i Göteborg. Fredag ble hun slått av Ragnhild Kvarberg i spurten på 1500 meter. Med et godt halvmilsløp ville hun utvilsomt vært en kandidat til kongepokalen for kvinner.

– Men slik situasjonen er akkurat nå, kunne det endt med en ny dårlig opplevelse, både mentalt og muskulært, om hun hadde presset seg gjennom NM-løpet. Det synes vi ikke var noen god idé, sier Knut Kvalheim.

(ANB)

STIV I LÅRENE: Susanne Wigene droppet 5000 meteren under NM i friidrett. Foto: SCANPIX
STIV I LÅRENE: Susanne Wigene droppet 5000 meteren under NM i friidrett. Foto: SCANPIX Vis mer