Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wigene måtte opereres

Kan ikke trene for fullt på to måneder.

(Dagbladet.no): Ikke før hadde OL-håpet Susanne Wigene friskmeldt seg fra problemene hun har slitt med til nå, så måtte hun i går gjennom en større operasjon.

Årsaken var en såkalt Haglunds hæl, en beinutvekst ved akillessenefestet.

- Det var en ganske omfattende operasjon, med full narkose og alt. Så nå sitter jeg her i gips, forteller 29-åringen (30 på tirsdag) til Dagbladet.no.

- Har hatt min dose uflaks

Dermed ser det ikke ut til at den sportslige motgangen har noen ende for langdistanseløperen som tok EM-sølv i Göteborg to år tilbake i tid.

- Jeg føler jeg har hatt min dose uflaks nå, ja, ler toppidrettsutøveren fra Haugesund.

Nå venter tre dager med fullstendig ro og to uker i gips.

- Jeg kan gradvis begynne å trene alternativt. Og først om to måneder kan jeg regne med å kunne løpe for fullt igjen, forteller Wigene.

MÅ TA DET MED RO: Først om to måneder kan Susanne Wigene begynne å løpe for fullt igjen. Dermed mister hun mye verdifull trening i OL-året. Arkivfoto: ANNIKEN C. MOHR/DAGBLADET
MÅ TA DET MED RO: Først om to måneder kan Susanne Wigene begynne å løpe for fullt igjen. Dermed mister hun mye verdifull trening i OL-året. Arkivfoto: ANNIKEN C. MOHR/DAGBLADET Vis mer

Om to måneder er det april, men fortsatt fire måneder igjen til OL i Beijing, Kina.

- Hemmende for OL-oppladningen

- Hva får operasjonen å si for oppladningen din til OL?

- Det er klart det er hemmende at jeg ikke får løpt skikkelig på to måneder. Jeg kommer sikkert til å bli tullete av det, svarer Wigene leende.

- Men når det er sagt, er det også godt å få en avklaring på dette problemet. Dessuten er det bra at det gikk såpass fort å komme under kniven. Det var siste utvei, tillegger hun.

Derfor forsøker hun nå å se positivt på situasjonen, og hun understreker at hun er ved godt mot.

- Det positive er at jeg kan få trent magen og andre deler av kroppen som jeg vanligvis ikke har tid til å fokusere så mye på, sier Wigene.

image: Wigene måtte opereres
SKOENE FÅR STÅ: Susanne Wigene må gå med gips de to neste ukene, etter at hun i går fjernet en såkalt Haglunds hæl.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media