Wigernæs til namsretten

Ine Wigernæs nekter å godta utestengelsen fra internasjonale skirenn fram til dopingsaken hennes er avsluttet.

Langrennsløperen testet positivt på koffein under NM i Meråker i mars i år. Idrettens eget domsutvalg frikjente Wigernæs, men saken ble anket av påtalenemnda i Antidoping Norge. Og mens ankesaken er til behandling, nektes hun å gå internasjonale renn av Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Det vil Wigernæs at namsretten skal vurdere, melder NRK. Saken kommer opp 12. desember. Wigernæs ber om en midlertidig forføyning som gjør at hun kan konkurrere internasjonalt.

- Det er noe å kjempe for når man vet at man er uskyldig. Og da må man få lov til å begynne å røre på seg, sier Wigernæs til NRK.

Det er første gang en norsk idrettsutøver går til det sivile rettsapparatet i en slik sak. Sammen med advokat Gunnar Martin Kjenner orienterte hun Norges Skiforbund om avgjørelsen onsdag.

- Det er idrett hun er glad i og vil utøve. Men det er også særdeles viktig å få vekk stempelet som juksemaker, sier Kjenner.

- Etter vår oppfatning er dette klart et område som namsretten kan behandle og avgjøre.

Wigernæs ble i likhet med syklisten Anita Valen tatt for høye verdier koffein i kroppen, men begge ble frikjent av domsutvalget i Norges Idrettsforbund. Dommen ble imidlertid anket, og skal behandles av appellutvalget i NIF.

Wigernæs deltok i den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen.

(NTB)