Wigernæs utestengt av FIS

Ine Wigernæs får ikke gå helgens verdenscupløp i langrenn på Beitostølen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det offentliggjorde Det internasjonale skiforbundet (FIS) i dag.

FIS har utestengt Wigernæs fra internasjonale konkurranser fram til appellsaken hennes er behandlet. Det skjer trolig i begynnelsen av desember.

Avgjørelsen ble tatt da styret i FIS var samlet i sveitsiske Oberhofen sist søndag.

Wigernæs testet positivt på koffein under tremila i NM i mars i år, men ble frikjent 31. oktober av Domsutvalget i Norges Idrettsforbund.

Dermed fikk hun også lov til å stille i nasjonale konkurranser fram til appellsaken er behandlet.

Men FIS godtok ikke at hun stiller i internasjonale konkurranser.

- Jeg kan ikke si så mye mer enn at hun er utestengt. Vi følger vår vanlige praksis, sier Madelaine Erb, sekretæren til FIS' generalsekretær Sarah Lewis, til NTB.

Wigernæs deltok under den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen i helgen, og gikk såpass fort at hun kvalifiserte seg til den nasjonale kvoten til lørdagens 10 kilometer i fri teknikk.

- Vi tar dette til etterretning. Vi vet foreløpig ikke mer enn at hun er utestengt, og at vi må ta ut en ny løper, sier landslagstrener Svein Tore Samdal til NTB.

  • NB: Syklisten Anita Valen ble også frikjent for bruk av det forbudte stoffet koffein av Domsutvalget i Norges Idrettsforbund, men hun fikk lov til å konkurrere internasjonalt av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) fram til behandlingen av appellsaken.

    Appellsaken til Valen skal ankes i morgen og fredag.

    (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer