SPARKET: Tor Ole Skullerud og Bård Wiggen (nummer én og to bakerst fra venstre) har blitt løst fra kontraktene med Molde.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SPARKET: Tor Ole Skullerud og Bård Wiggen (nummer én og to bakerst fra venstre) har blitt løst fra kontraktene med Molde. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Wiggen snakker ut: Øyeblikket da Molde-trenerne forsto de var sparket

- Ikke vært noen dialog.

(Dagbladet): Først kunne Dagbladet avsløre at Tor Ole Skullerud var ferdig som Molde-trener, et halvt år før hans planlagte avskjed med klubben. Så offentliggjorde styreleder Øystein Neerland at både Skullerud og assistent Bård Wiggen hadde fått sparken på en pressekonferanse i ettermiddag.

Nå forteller Wiggen til Dagbladet at trenerduoen ikke har fått noen signaler på at de ville få sparken, før de ble kalt inn på et møte med etter dagens trening.

- Det har ikke vært noen dialog mellom oss og ledelsen. Det har ikke vært noen samtaler før vi ble kalt inn til et møte etter treninga i dag, forteller Wiggen til Dagbladet.

- Kald Wiggen har en lang karriere som trener bak seg. Trønderen har vært assistent blant annet i FC København, Rosenborg og Start tidligere. Derfor lot han seg heller sjokkere da beskjeden fra styreleder Neerland og direktør Nordstrand Jacobsen kom i dag.

- Jeg er forholdsvis kald på det. I den bransjen her er det ingenting som overrasker meg, men utgangspunktet mitt var at jeg hadde kontrakt ut dette året. Og jeg var åpen for alt etter det, sier Wiggen.

- Hva syns du om avgjørelsen til MFK-ledelsen?

- Det har jeg ingen kommentar til. Den er tatt.

Takker kollegene Samtidig roser Wiggen både samarbeidet med Skullerud og oppførselen til spillere og kolleger i støtteapparatet.

- Det er en fantastisk flott spillergruppe og det er fantastiske folk i støtteapparatet. De folkene jeg har jobbet sammen med har vært helt supre. Vi har ikke hatt resultatene helt med oss i serien, og sånn er bransjen - det er ikke alltid vi får det man fortjener. Når man har valgt det yrket her, blir det noen ganger sånn som dette her.

FJERNET TRENERNE: Styreleder Øystein Neerland (til venstre) og direktør Tarje Nordstrand Jacobsen. Foto: Scanpix
FJERNET TRENERNE: Styreleder Øystein Neerland (til venstre) og direktør Tarje Nordstrand Jacobsen. Foto: Scanpix Vis mer

- Flytter du tilbake til Trondheim nå?

- Det har jeg ingen formening om. Jeg er åpen for alt. Jeg må først summe meg litt, så skal jeg tilbringe noen dager i Kristiansand. Kona mi har en god jobb i Molde, så hun får ta del i den avgjørelsen. Nå vil jeg ta det med ro, slappe av og dra på fisketur, sier Wiggen.

Molde opplyste på dagens pressekonferanse at klubben vil ha på plass en midlertidig trener i løpet av det neste døgnet og at det parallelt jobbes med en permanent løsning.

• Dagbladet har så langt ikke lyktes å få kontakt med Tor Ole Skullerud.