PUNKTUM: Bradley Wiggins avsluttet suksessfylte år som landevissyklist med 18.-plass i Paris-Roubaix. Foto: BERNARD PAPON / Epa / NTB scanpix
PUNKTUM: Bradley Wiggins avsluttet suksessfylte år som landevissyklist med 18.-plass i Paris-Roubaix. Foto: BERNARD PAPON / Epa / NTB scanpixVis mer

Wiggins: - Jeg hadde gode nok bein til å vinne

Stjernen likevel lettet og fornøyd etter siste landeveisritt.

(procycling.no): Sir Bradley Wiggins var en slagen mann etter å ha fullført sitt siste landeveisritt på 18.-plass.

Paris-Roubaix ble ikke det punktumet den tidligere Tour de France-vinneren hadde håpet på, men 34-åringen mener likevel at han ikke kunne gjort så mye annerledes.

Etter 23 seirer gjennom en innholdsrik tid i Team Sky, er dagene som landeveissyklist over.

- Jeg er lettet over å være ferdig med det og fornøyd med hvordan det gikk. Medvinden gjorde det tøft der ute, fordi det gjorde at det ble fullt kjør hele dagen. Det var ikke muligheter til å ta det med ro, sånn som vi pleier etter de første partiene, sier Wiggins til Team Skys nettsted.

- Det var en tøff utgave, men det var også fint å kunne gjøre noen angrep. Jeg prøvde meg første gang akkurat der jeg sa jeg skulle prøve meg da jeg gikk av bussen på morgenen. Det virket ikke som noen andre var forberedt på det, og jeg kom meg fram i en ganske god posisjon. Likevel var det uheldig at jeg ble sittende med noen ryttere som ikke var interessert i å jobbe, og da ble bruddet hentet inn relativt raskt.

- Som da Titanic gikk ned
Da Greg Van Avermaet (BMC) og Yves Lampaert (Etixx-Quick Step) fikk gå, og seinere ble hentet inn av vinner John Degenkolb (Giant-Alpecin) og Zdenek Stybar (Etixx-Quick Step, ble Wiggins sittende igjen i gruppa bak. Der var også blant andre Alexander Kristoff.

Heller ikke da Lars Boom, Jens Keukeleire, Martin Elmiger kjørte seg fram i tetgruppa helt mot slutten, maktet Sky-veteranen å henge seg på. Tempoverdensmesteren forsøkte isteden å taue inn det tapte på den siste mila inn mot velodromen i Roubaix.

Det viste seg å være nytteløst, både å komme seg fram, og å bli kvitt den store gruppa med ryttere bak ham.

- Jeg forsøkte et langt drag i en motbakke sammen med Sep Vanmarcke. Men på det tidspunktet var det som da Titanic gikk ned. Alle hang seg på som om de stirret døden i hvitøyet og febrilsk prøvde å ta ut det aller siste.

- Jeg følte jeg hadde bein som var gode nok til å vinne. Det tror jeg alle i den gruppa hadde. Det kunne blitt hvem som helst av oss. Da jeg satte inn angrepene mine, ble det sagt at det skapte panikk bak, men det var nok på grunn av at jeg hadde sagt på forhånd at jeg var klar til å gjøre det, tror Bradley Wiggins.

Kjempet mot følelsene
Engelskmannen mener John Degenkolb var en verdig vinner, selv om han synes tyskeren fikk slippe litt for billig unna da rytterne bak ble sittende å se på hverandre. Wiggins trekker også fram lagkompis Luke Rowes åttendeplass og mener waliseren leverte et resultat det står respekt av.

Alt i alt føler «Wiggo» seg tilfreds med avslutningen på landeveiskarrieren.

- Jeg er fornøyd. Jeg har gjort det bra, og det å være en klassikerrytter de siste to årene har vært som å ha en ny jobb. Det ble som en hobby der lidenskapen min ble drivkraften. Før rittet prøvde jeg å ikke tenke så mye på at dette var det siste rittet mitt for Team Sky. Veldig mange ryttere kom til meg og ønsket meg lykke til, og det var fint.

- Alle disse folkene jeg har stanget mot i årevis, men aldri har snakket med, kom for å gratulere meg med karrieren min. Det er vanskelig å ikke bli følelsesladd når det skjer, men jeg kom meg greit gjennom det, oppsummerer Bradley Wiggins.

- Jeg sa før starten at jeg bare ville ha et ritt uten problemer, og det fikk jeg. Jeg punkterte ikke en eneste gang og krasjet ikke. Jeg kom meg ganske bra gjennom det og er fornøyd med å ende blant de 20 beste, avslutter han.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!