Wiggins: - Tror ikke jeg vil kjøre Tour de France mer

Fjorårsvinneren orker ikke å ofre så mye igjen.

ALDRI MER? Bradley Wiggins triumferte foran Triumfbuen i Paris etter seieren i Tour de France i fjor. I år deltar han ikke på grunn av skade, og sier nå at han ikke tror han vil delta i Touren igjen. Foto: Stephane Mahe, Reuters / NTB Scanpix
ALDRI MER? Bradley Wiggins triumferte foran Triumfbuen i Paris etter seieren i Tour de France i fjor. I år deltar han ikke på grunn av skade, og sier nå at han ikke tror han vil delta i Touren igjen. Foto: Stephane Mahe, Reuters / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Fjorårets Tour de France-vinner Bradley Wiggins sier han ikke tror han kommer til å kjøre treukersrittet i Frankrike igjen.

31. mai i år kunngjorde Team Sky at 33-åringen ikke kommer til å delta i årets utgave på grunn av sykdom og skade.

Nå sier Edvald Boasson Hagens lagkompis altså at fjorårets triumf blir hans siste deltakelse.

- For meg har det alltid handlet om å vinne Touren. Det har jeg gjort. Om jeg er ærlig, tror jeg ikke jeg er klar for å gjøre slike offer igjen som jeg gjorde i fjor, med tanke på familien min og slikt. Jeg har oppnådd det jeg har oppnådd. Jeg er utrolig fornøyd med det, sier han ifølge The Guardian.

I fjor hadde han meget god hjelp av Chris Froome (28) på flere av de tøffeste etappene. Så god hjelp at det ble spekulert i om Froome var minst like god som Wiggins.

Forstår Froome-valget Etter at begge en stund ønsket kapteinsrollen, ble det besluttet at Wiggins skulle hjelpe Froome til seier - til Wiggins altså måtte kaste inn håndkleet.

Wiggins har forståelse for at Froome blir satset på nå - og trolig i årene som kommer.

- Det var et naturlig valg i år, på bakgrunn av prestasjonen til Chris og mine prestasjoner, at han blir lagets leder. Og om han vinner Touren, fortsetter det neste år. Jeg kan leve med det. Jeg dro ikke på høydetreningsleiren før Giroen fordi jeg ønsket å være sammen med familien min. Barna blir eldre, og jeg liker å se Ben (sønnen) spille rugby og andre ting, sier sir Bradley Wiggins.

Satser på VM At han står over Tour de France i år, gir Wiggins bedre tid til å forberede seg til landeveis-VM i Firenze i slutten av september. Fra før har han seks VM-gull og tre OL-gull i banesykling.

I landeveis-VM har han sølv på temporittet i København i 2011, der han også bidro sterkt til at Mark Cavendish vant fellesstarten.

- VM har alltid vært et mål, og om ikke annet, så gir dette meg en bedre anledning til å fokusere på det. Dette har gitt meg anledning til å stoppe etter Giroen, og jeg har lang tid på å forberede meg på å bli klar til VM.