Wiggins:- Jeg orket ikke se på at Froome vant

Var helt knust.

 FERDIGE:  Christopher Froome var den viktigste brikken i Bradley Wiggins TOur-seier. Foto: Graham Watson / AFP / NTB Scanpix
FERDIGE: Christopher Froome var den viktigste brikken i Bradley Wiggins TOur-seier. Foto: Graham Watson / AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I fjor vant Sir Bradley Wiggins Tour de France sammenlagt. I år fikk han ikke stå på startstreken. En kneskade ødela årets sesong for briten.

Han var så knust at han ikke orket å se sin lagkamerat Chris Froome cruise inn til sammenlagtseieren.

-  Jeg så ikke på i det hele tatt, jeg kunne ikke, sier 33-åringen til The Telegraph.

Vondt Bradley Wiggins ble den første briten som vant Tour de France. I år var det knyttet stor spenning til duellen med lagkamerat Froome.

- Jeg hadde elsket å kunne være med, og det gjorde det så vanskelig å se på. Jeg måtte fokusere på det positive, sier Wiggins. For å se sine lagkamerater dominere i fjellene ble for tøft.

- Jeg hadde bare blitt depressiv av å sitte foran fjernsynet. Jeg så bare på den første etappen, for jeg hørte at en buss sto fast i målområdet. Det var for smertefullt å se på noe av det andre, innrømmer Wiggins.

Sympati Selv om han gjerne skulle ha vært den store helten igjen, er Sir Bradley stum av beundring for sin landsmann Froome.

Wiggins var lite glad for alle dopingbeskyldningene som ble sendt i retning Froome.

- Alle som vinner Tour De France må tåle de spørsmålene, uheldigvis. Spesielt når du dominerer så mye som Froome gjorde.

- Jeg måtte også svare på de spørsmålene i fjor. De samme spørsmålene vil komme igjen de neste 10-20 årene, spår Wiggins.  Uansett hvem som vinner Tour De France.

Nå ser Wiggins framover. Neste års Tour kan bli det neste store målet. Men Wiggins innrømmer at det blir tøft å ta tilbake kapteinrollen.

- Chris er verdens beste klatrer akkurat nå. Jeg har aldri vært så god i fjellene, sier Wiggins.