Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wiggins' barn ble dopingmobbet etter Armstrong-avsløring

Måtte bytte skole.

VINNER: Bradley Wiggins poserer med det britiske flagget etter å vunnet Tour de France i 2012. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANI / NTB Scanpix
VINNER: Bradley Wiggins poserer med det britiske flagget etter å vunnet Tour de France i 2012. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANI / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere Tour de France-mester Bradley Wiggins forteller at barna hans måtte bytte skole da de ble mobbet i kjølvannet av dopingskandalen rundt Lance Armstrong.

I 2012 ble Wiggins den første britiske vinneren av Touren. Månedene som fulgte var ikke bare hyggelige for syklisten.

Wiggins' økende berømmelse i Storbritannia, kombinert med avsløringen av Armstrong, gjorde situasjonen fryktelig for rytterens to barn, forteller han.

Var ulykkelig - Tour-seieren forandret alt. Jeg dro hjemmefra ganske ukjent og kom tilbake som den mest berømte mannen i en uke. Det var vanskelig for meg og familien. Det påvirket dem også. Lance Armstrong-saken i januar (2013) ... barna mine ble trakassert på skolen.

- «Bruker faren din doping? Han vant Touren. Er han slik som Lance Armstrong?» Det var fryktelige saker. Jeg måtte flytte barna til en annen skole. Jeg følte meg ansvarlig, og det bidro til at jeg var ulykkelig på den tiden, sier Wiggins.

- Men ett år senere føles det som en total kontrast. Jeg er mye mer komfortabel i mine egne sko nå, legger han til.

Vil hjelpe Froome Syklisten forteller også at forholdet til Sky-kollegaen Chris Froome, som vant Tour de France i fjor, er blitt bedre. Trolig blir de en fryktet duo i årets utgave av storrittet.

Froome hjalp Wiggins til sammenlagtseieren i 2012 før han lyktes på egen hånd året etter. Men på grunn av de mange dopingspørsmålene fikk Froomes seier mindre anerkjennelse i Storbritannia.

- Jeg følte jeg overbeviste publikum, særlig det franske publikummet. Det er som i filmen «Gladiatoren». Du vinner publikum, og du vinner friheten.

- Jeg vant på en måte min frihet, men det motsatte skjedde med Chris. Det ville vært fint å gjøre comeback i Touren og hjelpe Chris litt, sier Wiggins.

(NTB)

Hele Norges coronakart