Wiggins erobret tempotronen

Den regjerende verdensmesteren var sjanseløs.

SLO KONGEN:  Bradley Wiggins klarte overraskende nok å slå tempokongen Tony Martin, og er dermed den nye verdensmesteren. Foto: Ezra Shaw/Getty Images/AFP
SLO KONGEN: Bradley Wiggins klarte overraskende nok å slå tempokongen Tony Martin, og er dermed den nye verdensmesteren. Foto: Ezra Shaw/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PONFERRADA (procycling.no): Bradley Wiggins (Team Sky) erobret tempotronen fra den tidligere verdensmesteren Tony Martin (Omega Pharma - Quick Step) da han knuste tyskeren i dagens tempo-VM.

Dermed tok briten sin første verdensmestertittel på landeveien, mens Martin ikke klarte å vinne sin fjerde tittel på rad.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si, jeg visste da jeg kom her at jeg hadde formen. Da jeg så løypen skjønte jeg at om jeg skulle klare å slå Tony igjen, måtte det være på en slik løype, sier Wiggins i seiersintervjuet vist på Viasat.

- Året har vært litt opp og ned, jeg kom ikke med til Tour de France. Jeg dediserer denne seiren til familien, som måtte holde ut med meg hele sommeren. Dette er mitt siste verdensmesterskap, og jeg fullførte med en gullmedalje, sier han.

Bronsemedaljen gikk til stortalentet Tom Dumoulin (Giant-Shimano).

Nordmennene hadde en relativt tung dag på sykkelen, og ingen av de klarte å blande seg i toppen.

-Nytt for megDet ble en grei gjennomkjøring for Vegard Breen (Lotto-Belisol), som ble beste nordmann i dag på en 45. plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer