Wiggins gjorde som sitt store idol

Først i sammendraget av sykkelrittet Paris-Nice.

DOBBEL: Bradley Wiggins vant både avslutningsetappen og sammendraget i Paris-Nice. Foto: PASCAL PAVANI/AFP/SCANPIX
DOBBEL: Bradley Wiggins vant både avslutningsetappen og sammendraget i Paris-Nice. Foto: PASCAL PAVANI/AFP/SCANPIXVis mer

Sky-kapteinen vant sekundstriden med nederlenderen Lieuwe Westra på den 8. og avsluttende etappen i motbakken opp til Col d'Èze. Westra endte bare to sekunder bak Wiggins søndag. Vacansoleil-rytteren ble også annenmann i sammendraget av Paris-Nice.

- Jeg kjenner sykkelhistorien. Paris-Nice er et historisk ritt. Idolet mitt, Tommy Simpson, vant her, sa Wiggins etter målgang søndag. Briten regnes som en av favorittene i Tour de France til sommeren.

- Jeg har fullført Tour de France på fjerdeplass og har vunnet Dauphiné, så jeg er blant de fem beste som kan få til noe i touren.

Hjemmehåpet Jean-Christophe Péraud (AG2R) sikret fransk tredjeplass på søndag, mens spanjolen Alejandro Valverde ble tredjemann i rittet totalt.

Thor Hushovd tråkket inn til 91.-plass på søndagens bakketempo. Oksen fra Grimstad var 3.22 minutter bak Wiggins. Den norske BMC-syklisten endte som nummer 118 i rittet. Alexander Kristoff startet ikke søndagens etappe. Katjusja-spurteren hadde uansett ingen muligheter til å hevde seg på den tøffe tempoen.

(NTB)