Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wiggins imponerte i Dauphiné-prologen

Fjorårsvinneren sterkest av favorittene.

STERK: Britiske Bradley Wiggins startet sist i prologen, og tråkket på imponerende vis til annenplass. Foto: SCANPIX/AFP/PASCAL PAVANI
STERK: Britiske Bradley Wiggins startet sist i prologen, og tråkket på imponerende vis til annenplass. Foto: SCANPIX/AFP/PASCAL PAVANI Vis mer

Fjorårsvinner Bradley Wiggins imponerte på prologen i etapperittet Critérium du Dauphiné og er i «pole position» blant favorittene.

Briten veltet tidlig (7. etappe) ut av fjorårets Tour de France, og han virker i år svært revansjsugen og enda sterkere enn for ett år siden. Sky-kapteinen regnes som en av de største favorittene til Tour de France-tronen etter å ha vunnet to store etapperitt tidligere i år; Paris - Nice og Tour de Romandie.

Søndag startet Wiggins sist, og han tråkket på imponerende vis til annenplass. Imponerende ettersom forholdene åpenbart var best tidlig på dagen.

Australske Luke Durbridge i GreenEdge-laget var eneste som greide å tukte Wiggins. Ett sekund skilte til slutt. Fjorårstoer og Tour de France-vinner Cadel Evans tapte fem sekunder til Wiggins over 5,7 kilometer i den tidligere OL-byen Grenoble.

Tempoverdensmester Tony Martin tråkket til femteplass.

Edvald Boasson Hagen er eneste norske rytter med i det franske etapperittet. Hjelperytteren til Wiggins endte på 11.-plass i kampen mot klokka på prologen, sju sekunder bak vinneren.

Det er å vente at nordmannen får sjansen til å spurte for egne resultater på flate etapper, men han blir ren hjelperytter i kampen om totalseieren i rittet.

Samtlige Tour de France-lag stiller med sterke ryttere i Critérium du Dauphiné, deriblant Andy Schleck, Alexandre Vinokourov, Denis Mentsjov, Thomas Voeckler, Jurgen Van den Broeck, Vincenzo Nibali og Simon Gerrans. Neste helg starter etapperittet Tour de Suisse med de fleste andre Tour-aktuelle rytterne, deriblant Thor Hushovd, Lars Petter Nordhaug og Gabriel Rasch.

Det skal sykles sju etapper i Frankrike kommende uke, deriblant en 53 kilometer lang og trolig avgjørende tempoetappe torsdag. Dagen etter skal feltet over blant annet Col du Grand Colombier på 1500 meter - et fjell som også skal sykles på 10. etappe i sommerens Tour de France.

Rittet avsluttes neste søndag.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling