Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wiggins leder Sky i Giroen

Ingen nordmenn på laget.

SKY-KAPTEIN: Bradley Wiggins leder Team Sky-troppene i Giroen, men vil først og fremst bruke treukersrittet som en oppladning til sommerens Tour de France der han satser på en plass på sammenlagtpodiet i Paris.Foto: SCANPIX/EPA/JUAN FRANCISCO MORENO
SKY-KAPTEIN: Bradley Wiggins leder Team Sky-troppene i Giroen, men vil først og fremst bruke treukersrittet som en oppladning til sommerens Tour de France der han satser på en plass på sammenlagtpodiet i Paris.Foto: SCANPIX/EPA/JUAN FRANCISCO MORENO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Som oppvarming til Tour de France vil briten Bradley Wiggins lede Sky gjennom Italia i lagets Grand Tour-debut.

Ingen av lagets tre nordmenn skal sykle Giro d'Italia, som starter i Amsterdam 8. mai.

Wiggins var den store overraskelsesmannen i fjorårets Tour de France, der han endte på fjerdeplass sammenlagt. Han endte seks minutter bak vinner Alberto Contador.

Wiggins regnes i beste fall som en outsider til seier i Giroen. Han har i første rekke ambisjoner om plassering på seierspallen i Tour de France.

I fravær av HTC-stjernen Mark Cavendish, sender Sky spurtsterke Greg Henderson som lagets håp på enkeltetapper.

Laget: Bradley Wiggins, Dario Cioni, Michael Barry, Steve Cummings, Chris Froome, Mathew Hayman, Greg Henderson, Morris Possoni og Chris Sutton.

Lars Petter Nordhaug (Giro-reserve), Kurt Asle Arvesen og Edvald Boasson Hagen sykler for Sky-laget denne sesongen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!