Wiggins nærmer seg seier i Paris-Nice

Sto imot angrepsforsøkene på 5. etappe.

HOLDT STAND: Bradley Wiggins beholdt sammenlagtledelsen i Paris-Nice etter å ha stått imot angrepsforsøkene på den tøffe etappen fra  Onet le Chateau til MendesFoto: SCANPIX/REUTERS/Eric Gaillard
HOLDT STAND: Bradley Wiggins beholdt sammenlagtledelsen i Paris-Nice etter å ha stått imot angrepsforsøkene på den tøffe etappen fra Onet le Chateau til MendesFoto: SCANPIX/REUTERS/Eric GaillardVis mer

Briten Bradley Wiggins tok tredjeplassen og beholdt ledertrøya på den tøffe femteetappen i etapperittet Paris-Nice torsdag.

Det betyr at han er noen tråkk nærmere totalseieren i rittet, for han klarte nok en gang å holde de tøffeste konkurrentene på avstand.

Det var nederlenderen Lieuwe Westra som gikk til topps på etappen. Han kom alene til mål og var seks sekunder foran de hardeste utfordrerne.

- Det er klart at dette er en veldig stor dag i karrieren min. Jeg har jobbet hardt for å komme dit jeg er nå, og i dag klaffet alt, sa nederlenderen etter at seieren på den femte etappen i Paris-Nice var sikret.

- Denne dagen var som en dag i helvete, for det var fryktelig kaldt, slo Wiggins fast. Han takket lagkameratene for bra jobbing for ham underveis i den snaue 180 kilometer lange etappen.

Nordmennene satte seg bak og kom til mål sammen med «bussen». Kristoff rullet over streken så vidt foran Hushovd. De endte blant de aller svakeste plasserte på etappen og var over 20 minutter bak teten.

(NTB)