Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bradley Wiggins benekter brudd på dopingreglene

Wiggins raser mot dopingrapport: - En svertekampanje

Benekter at han har krysset en etisk grense.

- EN SVERTEKAMPANJE: Bradley Wiggins har sett seg mektig lei på dopingbeskyldninger. Foto: AP Photo/Peter Dejong
- EN SVERTEKAMPANJE: Bradley Wiggins har sett seg mektig lei på dopingbeskyldninger. Foto: AP Photo/Peter Dejong Vis mer

(Dagbladet): Det britiske sykkellaget Team Sky får knallhard medfart i en ny rapport, skrevet på vegne av komiteen for digitalt, kultur, medier og idrett (DCMS) i Det britiske parlamentet.

Den hevder at de ikke kan stadfeste innholdet i den medisinske forsendelsen Bradley Wiggins (37) mottok under 2011-utgaven av Critérium du Dauphiné. Om Wiggins faktisk ble behandlet med triamcinolone, uten medisinsk fritak, vil det være brudd på antidopingreglene. Det kan straffes med suspensjon i inntill to år.

Konklusjonen i rapporten: Wiggins krysset en etisk grense.

Bradley Wiggins, som har fire OL-gull og én sammenlagtseier i Tour de France, går knallhardt ut mot beskyldningene.

- Jeg ville hatt bedre rettigheter om jeg hadde drept noen, sier han.

Svertekampanje

Han er krystallklar på at han ikke har jukset, og kaller det hele en svertekampanje.

- Ikke på noe tidspunkt i karrieren krysset jeg noen etisk grense. Jeg benekter det 100 %. Dette er ondskapsfullt, dette er noen som prøver å sverte meg, sier Wiggins i et stort intervju med BBC.

Ifølge kanalen tar Wiggins det hele tungt: Han kaller det en heksejakt, at barna hans får lide for det på skolen, og at det er et rent helvete.

- Sykling er den idretten i verden folk er mest opptatt av å granske. Jeg kan ikke kontrollere hva folk tenker, men for noen, er det ikke bra nok uansett hva du gjør. Jeg vet bare ikke lenger i denne idretten - du får pepper hvis du gjør noe, og du får pepper hvis du ikke gjør det, sier Wiggins.

- Det har hatt en forferdelig effekt på familien min. Jeg må bare plukke opp bitene av barna - og jeg ønsker ikke det for noen, sier Wiggins.

Saken

I 2016 åpnet UKAD (Storbritannias antidopingbyrå) en etterforsking av Team Sky etter påstander om at forsendelsen inneholdt triamcinolone, et kraftig kortikosteroid. Stoffet er forbudt å innta via injeksjon i konkurranse, men Wiggins har fått medisinsk fritak ved tre anledninger. Likevel har han blitt beskyldt for å bruke stoffet utover dette.

Wiggins har ifølge BBC sagt at han bare har brukt stoffet ved én anledning, og benekter altså det som står i rapporten, at han skal ha brukt det opp til ni ganger over en periode på fire år.

Det britiske antidopingbyrået (UKAD) fant ikke beviser for at straffbare forhold har foregått i Team Sky etter deres uavhengige gransking

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling