Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wiggins slo knockout på konkurrentene

Vant Tour de France med overlegen tempo.

Foto: Reuters / Bogdan Cristel / NTB Scanpix
Foto: Reuters / Bogdan Cristel / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Bradley Wiggins var fullstendig overlegen på den nest siste etappen i Tour de France, og vant med suverene 1.16over ett minutt på andremann Chris Froome.

Han er med det den første brite historien som vinner Tour de France.

- Det er så strålende gjennomført. Dette er en av de aller største idrettsprestasjonene i 2012, sa TV2-ekspert Johan Kaggestad etter at Wiggins hadde kjørt inn til en overlegen seier.

Og Wiggins selv var selvfølgelig storfornøyd etter etappen.

- Jeg gjorde det jeg ville gjøre. 53 kilometer er langt, men det er hva jeg gjør best. Jeg var her i mars og så på løypa med Sean Yates, og følte meg fantastisk da jeg gikk ut på rampa. Med en gang jeg satt foten i pedalen visste jeg at jeg hadde en god dag, og det var bare om å gjøre å konsentrere seg i løypa i dag, sier Wiggins etter etappen.

På spørsmål om han noen gang tenkte på hva som var i ferd med å skje, svarer Wiggins:

SLAPP JUBELEN LØS: Bradley Wiggins jublet godt da han kjørte over mållinja. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANI
SLAPP JUBELEN LØS: Bradley Wiggins jublet godt da han kjørte over mållinja. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANI Vis mer

- Jeg tenkte på kona, barna mine, bestefar, bestemor og mamma. Det høres kanskje litt kleint ut, men det er et av mitt livs største øyeblikk, og det betyr alt. Helt siden jeg begynte med sykkel, alt har ledet opp mot i dag, sier briten.

Luis Leon Sanchez ledet lenge, men Froome og Wiggins var i en klasse for seg - akkurat som de har vært på de 19. foregående etappene.

Wiggins vant Touren med 3 minutter og 21 sekunder på lagkamerat Chris Froome. Vincenzo Nibali ble nummer tre med seks minutter og 19 sekunder opp til Wiggins.

Edvald Boasson Hagen tok det som ventet svært, svært rolig på dagens etappe. Han skal være opptrekker for Mark Cavendish på Champs-Élysées i morgen.

Morgendagens etappe er nemlig bare en ren sjarmøretappe der Wiggins kan posere for fotografene med et champagneglass i hånda. Etappen avsluttes med en massespurt på Paris' paradegate.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media