Wiggins vant etter strålende Boasson Hagen-hjelp

Dro briten opp fjellet.

ANDRE ÅRET PÅ RAD: Bradley Wiggins vant Critérium du Dauphiné for annet år på rad, med Edvald Boasson Hagen som en av hjelperytterne. Foto: AP Photo/Claude Paris
ANDRE ÅRET PÅ RAD: Bradley Wiggins vant Critérium du Dauphiné for annet år på rad, med Edvald Boasson Hagen som en av hjelperytterne. Foto: AP Photo/Claude ParisVis mer

Bradley Wiggins vant Critérium du Dauphiné for annet år på rad, med Edvald Boasson Hagen som en av hjelperytterne.

Nordmannen var med i spurten om seier på den siste etappen søndag, men han måtte nøye seg med fjerdeplass.

Sky-laget hadde en stor uke på landeveien i Frankrike. Til slutt hadde det britiske laget tre av de fire første rytterne. Michael Rogers ble nummer to og Chris Froome nummer fire.

Edvald Boasson Hagen bidro også med mer enn hjelp til Wiggins. Han vant den tredje etappen onsdag. Han ble også nummer fem i poengkonkurransen.

Wiggins erobret ledertrøya allerede på den første etappen og ga den aldri fra seg.

Søndag vant spanske Daniel Moreno fra Katjusja-laget den avsluttende etappen foran landsmannen Luis Leon Sanchez og australske Cadel Evans. Tour de France-vinner Evans endte på tredjeplass sammenlagt.

Et brudd med Jerome Coppel, Pierre Rolland og Alexandre Geniez så en stund ut til å skulle holde helt inn, men de ble innkjørt av feltet et par kilometer før mål.

Wiggins var ikke truet søndag. Seiersmarginen til Rodgers var 1.17 minutt.

Den tredoble OL-mesteren tok sin åttende seier for sesongen og har meldt seg på i det ypperste favorittsjiktet til Tour de France.

(NTB)