Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wiggins vil hjelpe Froome til Tour-seier

Åpner for rollebytte i senere ritt.

SAMMEN I TOPPEN: Sky har imponert i årets Tour de France og lederen Bradley Wiggins utelukker ikke at han i framtida kan hjelpe Christopher Froome til sammenlagtseier. Foto: REUTERS/Stephane Mahe
SAMMEN I TOPPEN: Sky har imponert i årets Tour de France og lederen Bradley Wiggins utelukker ikke at han i framtida kan hjelpe Christopher Froome til sammenlagtseier. Foto: REUTERS/Stephane Mahe Vis mer

Fortsetter sammenlagtduoen Bradley Wiggins (32) og Chris Froome (27) som lagkamerater og kommende års Tour de France passer yngstemann best, åpner årets kaptein for rollebytte.

Den 99. utgaven av Tour de France viser seg skreddersydd for Wiggins med til sammen 101,4 kilometer med temposykling. I fjellene har etappevinner Froome vært sterkest.

På 11. etappe måtte Froome stoppe et angrep for å vente på sin kaptein. Om så ikke var skjedd, ville avstanden mellom toppduoen ha vært mindre enn 2.05 minutter når fem etapper gjenstår.

- Jeg er omgitt av utrolig talentfulle lagkamerater, inkludert Chris Froome. Gutten er kapabel til å vinne Tour de France. Det er helt sikkert. Ellers ville han ikke ha vært nummer to sammenlagt nå. Han kommer til å vinne dette rittet en dag, og jeg kommer til å være der for å hjelpe ham med det, sier Bradley Wiggins.

Froome uttalte tidligere i uken at han ofret seg stort for Wiggins, som avviser at det er noen som helst uoverensstemmelser mellom dem.

- Ikke i det hele tatt. Det vi gjør så bra er at vi jobber som et lag. Derfor er vi i denne posisjonen nå.

Neste års Tour-rute offentliggjøres i oktober. Det som vites med sikkerhet er at starten går på middelhavsøya Korsika. Alt tyder på at antallet kilometer sykling alene mot klokka blir redusert.

- Det er vanskelig å si. Først skal vi avslutte denne utgaven. Inntil det er skjedd og jeg kommer hjem til hverdagen med å kjøpe brød og melk og lar støvet legge seg, begynner jeg å tenke over nye mål og hva som skal drive meg gjennom vinteren.

- Uansett hva som skjer er jeg en del av dette laget (Sky). Det akter jeg å forbli til karriereslutt. Det viktigste er at laget får suksess. I motsatt fall er det ingen vits at jeg er i et lag. Det har aldri kun handlet om meg, hevder Bradley Wiggins.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media