Wiggins vil offentliggjøre blodprøver

For å bevise at han var ren i årets Tour.

KOM FRA INGENTING: Men som en av de hardeste kritikerne av doping i sykkelidretten, sier Bradley Wiggins han er villig til å offentliggjøre blodprøver fra de siste to årene for å bevise at han var ren under årets Tour de France. Foto: SCANPIX/EPA/CHRISTOPHE KARABA
KOM FRA INGENTING: Men som en av de hardeste kritikerne av doping i sykkelidretten, sier Bradley Wiggins han er villig til å offentliggjøre blodprøver fra de siste to årene for å bevise at han var ren under årets Tour de France. Foto: SCANPIX/EPA/CHRISTOPHE KARABAVis mer

Syklisten Bradley Wiggins vil mer enn gjerne offentliggjøre resultater av blodprøver fra de siste to årene, for å bevise at han var ren i årets Tour de France.

Briten imponerte sterkt og tok fjerdeplassen i sammendraget. OL-mesteren i banesykling var plutselig blitt en å regne med i treukersrittet. Det førte til enkelte rykter om doping.

- Jeg kom fra ingenting i Touren, og alle vet hvordan det har vært med doping i sporten tidligere. Jeg vil ikke at det skal være noen mistanker knyttet til meg. Jeg har ingenting å skjule, sier han.

Wiggins var regnet som et sterkt tempo-kort, men det var i fjellene han imponerte mest.

- Jeg leverte en prøve lørdag, som kommer tilbake snart. Når de siste prøvene er analysert, skal jeg slippe alle resultatene fra de siste årene, sier han.

Wiggins understreker også at han nå vil satse for fullt på landeveisritt framover. Det ultimate målet er å bli OL-mester i banesykling i London i 2012 og samme år vinne Tour de France.

(NTB)