Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wiik og Christiansen til finale i halfpipe

Høye svev i Saas-Fee.

Lisa Wiik og Kim Christiansen kvalifiserte seg i dag til finalen i halfpipe under snøbrettkjørernes verdenscupåpning.

Dermed er Norge garantert minimum en 6. plass for Lisa Wiik og minimum en 10. plass for Kim Christiansen.

Landslagstrener Petter Levin er fornøyd med resultatene så langt.

- Det gikk bedre enn forventet. Det var mange gode kjørere til stede og en stor snøbrettnasjon som Sveits fikk som best topp 17. Anerkjente kjørere som Gian Simmen, Frederik Kalbermatten, Xaver Hoffman, Antti Autti og Risto Mattila gikk ikke videre til finalen, sier landslagstreneren.

Japan imponerte og er representert med fire plasser i finalen for menn og tre av seks plasser i kvinnefinalen.

- Det er forsesong, og det kan virke som om mange fortsatt er litt rustne. Kanskje hadde også det dårlige været en innvirkning, sier Levin.

Christiansen kjørte med bra høyde, rolig og stabilt. Wiik kjørte ikke så høyt men fikk uttelling for mer kompliserte trikk som McTwist, Fronside 540 og Cripple.

I morgen er det finale i halfpipe og kvalifisering i snøcross med tre norske deltakere: Børre Bie-Larsen, Tor Bruserud og Hilde Katrine Engeli.

I dag fikk landslagstrenerne for øvrig informasjon om de nye reglene for OL-kvalifisering. De gjør det lettere enn før å skaffe seg kvoteplasser til OL.

(®NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media