Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tap for Ståle Solbakkens FC København

Wikheim bidro til vill snuoperasjon mot Solbakkens FCK

Gustav Wikheims Midtjylland lå under 0-2, men snudde kampen mot FC København til 3-2-seier i det danske fotballsluttspillet mandag.

VANT: Gustav Wikheim bidro til Midtjyllands seier over FC København. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
VANT: Gustav Wikheim bidro til Midtjyllands seier over FC København. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wikheim var involvert i forarbeidet da Artem Dovbyk satte kronen på comebackverket og ble matchvinner ti minutter før full tid. Kontringen som førte fram til scoringen var strålende.

Seieren betyr at Midtjylland holder følge med Brøndby i toppen av sluttspilltabellen. Lagene er nå a poeng, mens Ståle Solbakkens FCK-mannskap har seks poeng opp til Nordsjælland på tredjeplass.

Solbakken valgte samtidig å ta med seg det positive fra kampen.

- Vi spilte virkelig fin fotball. Jeg gratulerte ikke spillerne etter kampen, men det var nesten. Det var en god kamp av oss både individuelt og kollektivt. Den beste kampen på lenge. Vi er virkelig på vei opp, sa FCK-sjefen.

Det var da også gjestene fra København som dominerte før pause og spilte god angrepsfotball mandag. Federico Santander og Viktor Fischer fikset 2-0-ledelse, og da så det lyst ut for Solbakkens menn.

I annen omgang snudde imidlertid Midtjylland kampen.

Tim Sparv og Erik Sviatchenko sto bak de to scoringene som skapte balanse i regnskapet.

Med til historien hører det at FCK-duoen Robert Skov og Bubacarr Sanneh hadde hver sin ball i treverket i første omgang.

Gustav Wikheim ble byttet ut sju minutter før full tid.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!