Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gustav Wikheim avgjorde kampen for Midtjylland

Wikheim-mål skaper rabalder i Danmark

SønderjyskE anklages for å ha tapt med vilje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gustav Wikheim knyttet neven, ropte av glede og jublet sammen med lagkameratene da han satte inn 2-1-scoringen mot SønderjyskE i det 89. minutt i søndagens kamp.

Nordmannen hadde sikret seieren for Midtjylland, men måten målet kom på har skapt kraftig debatt i Danmark.

SønderjyskE blir beskyldt for å ha sluppet inn målet med vilje for å få en lettere avslutning på sesongen, skriver danske Ekstra Bladet.

Det var TV2 som omtalte saken først i Norge.

Kontroversielt intervju

I Danmark er det flere nedrykkspuljer, og forskjellen på uavgjort og seier var stor for SønderjyskE. Med uavgjort ville de havnet som dårligste lag i den vanskeligste nedrykksgruppen, men med tap havnet de i en lettere nedrykksgruppe med flere poengs forsprang ned til nedrykksstreken.

I et intervju med danske TV3 Sport etter kampen kastet SønderjyskE-profilen Christian 'Greko' Jakobsen liv i spekulasjonene om kampfiksing.

- Det er til å le av. Det sårer stoltheten. Man gjør det beste for klubben. Det er latterlig, det her, uttalte han.

Twitter-blemme

Heller ikke klubbens egen Twitter-konto bidro til å dempe spekulasjonene.

– Det er det minst irriterende målet i 89. minutt noensinne. Vi er tilbake i den gode nedrykksgruppen, skrev klubben på det sosiale mediet da SønderjyskE slapp inn i det 89. minutt.

I ettertid har klubben sendt ut en uttalelse der de skriver at det var en ung ildsjel som hadde skrevet meldingen, og at den ikke reflekterer klubbens verdier.

– Vi kan som klubb ikke stå for innholdet i tweetene, da de ikke er i tråd med våre verdier. Dette vil vi beklage nok en gang, skriver klubben.

Kritiseres

Sportssjef i Ekstra Bladet, Allan Olsen, kritiserer SønderjyskE i en kommentar, og beskylder dem for å ha solgt kampen.

– Det undergraver all sportslig verdi, troverdighet og fair play at det kan spekuleres i å tape, skriver han.

Brøndby leder serien med 60 poeng, men Midtjylland ligger kun bak på målforskjell. I bunnen ligger Lyndby, Randers og Helsingør klart dårligst an.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!