SLO UT FCK: Gustav Wikheim og Midtjylland. Her fra tida i Godset. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SLO UT FCK: Gustav Wikheim og Midtjylland. Her fra tida i Godset. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Midtjylland slo FCK ut av den danske cupen

Wikheim og Midtjylland slo Solbakken og FCK ut av cupen

Ståle Solbakken mønstret et reservepreget FC København i cupkampen mot Midtjylland, som vant 2-0. Norske Gustav Wikheim fastsatte resultatet.

Solbakken byttet ut seks spillere fra forrige seriekamp, med tanke på helgens storkamp mot erkerival Brøndby i superligaen. Midtjylland stilte på sin side med toppet lag, og det ble utslagsgivende i åttedelsfinalen.

- Det var en ganske jevn kamp, men de var skarpere enn oss på de få sjansene lagene kom til i kampen, sa Solbakken til klubbens nettsted.

Erik Sviatchenko sendte hjemmelaget i ledelse allerede etter fem minutters spill i Herning. Som så ofte før scoret Midtjylland på dødball.

- De fikk en god start med scoring på dødball og straffet at et par av våre spillere brøt avtalene. De var bedre enn oss på dødball, sa Solbakken.

Evander Ferreira hadde en stor sjanse til å doble ledelsen før pause, men brasilianeren sendte avslutningen rett utenfor.

Gjestene spilte seg opp i 2. omgang, og FCK-spissen Pieros Sotiriou var nær utligning i det 56. minutt. Keeper Jesper Hansen avverget så vidt hans hodestøt.

Fem minutter senere kontret hjemmelaget inn 2-0. Wikheim kom alene gjennom og punkterte kampen.

- På 2-0 ble det vanskelig å komme tilbake, men vi kjempet helt til slutt, så jeg kan ikke klage på innsatsen, sa Ståle Solbakken.

FCK presset på for reduseringen som ville gjort kampen spennende igjen, men fikk den aldri. Det blir altså ingen cupsuksess for Solbakkens menn denne sesongen.

- Vi bruker cupen på samme måte som i alle årene jeg har vært her. Noen av de unge får sjansen, og noen av spillerne som er nærmest laget. Vi tar turneringen alvorlig, sa Solbakken på spørsmål om laguttaket.