HÅPER PÅ SEMI:Landslagstrener Ulrik Wilbek er fortsatt irritert over at Tyskland sikret seg ett poeng mot Serbia med scoring i sluttsekundene sist lørdag. Foto: EPA / SRDJAN SUKI
HÅPER PÅ SEMI:Landslagstrener Ulrik Wilbek er fortsatt irritert over at Tyskland sikret seg ett poeng mot Serbia med scoring i sluttsekundene sist lørdag. Foto: EPA / SRDJAN SUKIVis mer

Wilbek håper på polsk hjelp

Tyskland må tape for at Danmark skal gå til semifinale.

Seieren 28-26 mot Tyskland mandag gjør at Danmarks håp om EM-semifinale lever videre, men danskene er avhengig av at Polen tar poeng mot Tyskland.

Landslagstrener Ulrik Wilbek er fortsatt irritert over at Tyskland sikret seg ett poeng mot Serbia med scoring i sluttsekundene sist lørdag.

- Vi har hele tiden visst at vi måtte konsentrere oss om å vinde de kampene vi selv spiller i. Nå kan vi jo godt ergre oss over at tyskerne fikk det siste målet mot Serbia, sier Wilbek.

- Men vi har tapt to kamper, så vi må ha flaksen på vår siden for å klare det (semifinale). Og så må vi se om polakkene har mer å gi, sier Wilbek.

Danmarks siste sjanse til å nå semifinale avhenger nemlig at Polen tar poeng fra Tyskland i mellomrundekampen. Det er ifølge Wilbek ikke urealistisk.

- Jeg vil nok si at tyskerne er favoritter, men de kan også havne i problemer. For tyskerne har mistet poeng i to kamper og ligger ikke så bra an som de gjorde, og er plutselig blitt satt under press, sier den danske treneren.

Dersom Danmark slår Sverige onsdag er de samtidig avhengig av at Tyskland ikke slår Polen. Det går mot en spennende aften på parketten for de «røde og hvide».