Wilkinson overtar Sunderland

BUCURESTI/OSLO (Dagbladet.no): Thomas Myhre virket overrasket da Dagbladet.no fortalte at Howard Wilkinson er den nye sjefen hans.

I passkøen ved ankomst Bucuresti i dag, kunne Dagbladet.no fortelle landslagskeeperen hvem som er hans nye manager.

- Hvem? Howard Wilkinson? Er ikke han gammel? utbrøt Myhre.

Utover denne spontane reaksjonen, vil ikke Myhre si noe om ansettelsen. Sunderland-spillerne har fått munnkurv i forbindelse med managerskiftet.

- Jeg regner med å bli informert om dette av Sunderland i løpet av dagen, er alt Myhre sier.

Han kan imidlertid fortelle det han vet om sin nye sjef:

- Jeg tror han kommer fra det engelske fotballforbundet, og han ledet England i en landskamp før Eriksson overtok. Tidligere var han Leeds-manager.

Ligamester med Leeds

Det er tre riktige svar av tre mulige fra Myhre. 58-åringen som overtar som manager for ham Tore André Flo etter sparkede Peter Reid, ledet Leeds til seriegull i 1991/92-sesongen. Det var blant annet han som hentet Eric Cantona til klubben.

Wilkinson ledet England i kampen mot Finland i Helsinki 11. oktober 2000 - for nøyaktig to år siden i morgen kveld. Uka før sa Kevin Keegan opp samme jobb. VM-kvalifiseringskampen endte 0-0.

Wilkinson har i fem år vært tilknyttet det engelske fotballforbundet, blant annet som U21-trener.

Cotterill assistent

I Sunderland får han med seg Steve Cotterill som assistentmanager. Han sa opp jobben som manager i Stoke for å være med å gjenreise Sunderland.

Wilkinson avslørte på en pressekonferanse i ettermiddag at han følte seg som en liten unge på julaften da Sunderlands styreformann Bob Murray kontaktet ham og tilbød ham jobben, skriver Sunderlands hjemmeside.

- Det har vært en virvelvind i tre dager, og jeg er veldig spent. Jeg kan ikke huske sist jeg følte meg slik, sier Wilkinson.

- Føltes riktig

- Jeg visste det var den riktige jobben da jeg tok telefonen, og gjennom de siste fem eller seks årene, da jeg har mottat noen lignende telefoner, har jeg ikke følt det samme.

Det umiddelbare målet for Wilkinson er å holde plassen i Premier League med Sunderland.

- Jeg ønsker suksess på lang sikt her, men den nærmeste framtid er det eneste som gjelder nå. Når vi kommer forbi den bøygen, vil vi være i en situasjon der vi kan se hva som venter i horisonten, sier den nye Sunderland-manageren.

Alder er ikke nødvendigvis noen hindring, Myhre! Bare se på rivalklubben Newcastles mangager Sir Bobby Robson. Han er 69 år gammel.

(Dagbladet.no)