Williams - Williams i Wimbledon-finalen

Venus og Serena Williams knuste hver sin semifinalemotstander, og møtes dermed i Wimbledon-finalen i tennis.

De amerikanske søstrene møtes for tredje gang i en Grand Slam-finale. Venus slo Justine Henin fra Belgia 6-2, 6-3 i semifinalen, og noe senere torsdag satte Serena på plass franske Amelie Mauresmo med 6-2, 6-1.

- Hun er et stort konkurransemenneske, sa Venus om lillesøster Serena.

- Hun har en stor serve, masse kraft og er svært bevegelig. Hun er en allroundspiller, og spiller nokså likt meg, sa Venus.

Hun er seedet som nummer en i verden, mens Serena ligger på plassen bak. Det kan det bli en forandring på når neste WTA-ranking offentliggjøres neste uke.

Venus Williams har vunnet Wimbledon-turneringen de to siste sesongene, men i French Open-finalen nylig var det minstesøster Serena som stakk av med seieren. Etter den kampen ble de to de første søstrene noensinne til å bli rangert som nummer en og to i verden.

Hewitt slet seg videre

Førsteseedede Lleyton Hewitt måtte slite i tre timer og 51 minutter for å beseire Sjeng Shalken i sin kvartfinale torsdag. Etter å ha cruiset gjennom de to første settene og vunnet 6-1, 6-2, fikk australieren store problemer i de tre siste settene.

Overraskelsesmannen Shalken fra Nederland, seedet som nummer 18 i turneringen, tok tredje og fjerde sett, før Hewitt klarte å kjempe til seg 7-5 i det avgjørende femtesettet.

- Jeg burde vært i garderoben etter tre sett, sa Hewitt etter å ha rotet bort det som kunne blitt en klar seier i det tredje settet.

- På slutten var det han som spilte den beste tennisen, men jeg viste igjen mine fighteregenskaper, sa Lleyton Hewitt.

I semifinalen møter 21-åringen hjemmefavoritten Tim Henman, som hadde noe mindre problemer i sin kvartfinale. Henman beseiret brasilianske Andre Sa 6-3, 5-7, 6-4, 6-3.

- Jeg vet jeg har en dårlig statistikk mot Lleyton, det er opplagt for alle, sa Henman.

- Jeg må spille veldig, veldig godt for å vinne. Om jeg spiller gjennomsnittlig taper jeg. Men om jeg forbedrer prestasjonen min, og spiller opp mot mitt beste, kan jeg vinne, sa briten.

(NTB)

<B>SØSTERMØTE: </B>Venus Williams (til venstre) skal møte søster Serena Williams (t.h.) i finalen.<br>Foto: REUTERS/Kevin Lamarque