Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Williams klager etter dopingtest

Serena Williams liker dårlig at dopingkontrollørene dukker opp for å teste henne utenfor konkurranse. Tennisstjernen mener hun blir diskriminert.

KLAGER: Serena Williams er ikke fornøyd, og hevder at hun blir testet mer enn noen andre tennisstjerner. Foto: NTB Scanpix
KLAGER: Serena Williams er ikke fornøyd, og hevder at hun blir testet mer enn noen andre tennisstjerner. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke første gang 36 år gamle Williams går ut i sosiale medier og sier at det nå er tid for «Serena-test» igjen.

Spilleren som har vunnet 23 Grand Slam-titler, fikk besøk av dopingkontrollører fra det amerikanske antidopingbyrået USADA tirsdag kveld.

– Og så var det tid for den «tilfeldige» dopingtesten av bare Serena. Det er blitt bevist at jeg er blitt testet mest. Diskriminering? Jeg mener det. Men i det minste så holder jeg sporten ren, tvitrer hun.

I en annen melding la 36-åringen til: – Men jeg er klar for å gjøre hva som må til for at vi skal ha en ren idrett. Kom med det. Jeg gleder meg.

Testes ofte

Williams har klaget over at hun er blitt dopingtestet oftere enn noen andre amerikanske tennisspilleren denne sesongen.

– Test alle på likt grunnlag, sa Williams etter at hun hadde tapt Wimbledon-finalen mot tyske Angelique Kerber.

Ifølge USADAs tall ble Williams testet fem ganger i 2018 fram til 20. juli. Det er oftere enn noen andre menn og kvinner i idretten.

Williams gjorde comeback i Australian Open i januar etter å ha vært ute i nesten ett år på grunn av en graviditet. Hun fødte en datter i september i fjor.

Som en del av USADAs program for testing utenfor konkurranse er det ikke uvanlig at utøvere som har hatt suksess i sin idrett, blir testet oftere enn andre.

(NTB)