Williams tok sin 11. turneringsseier for sesongen

I WTA-mesterskapet.

FORTSETTER SEIERSREKKEN: Serena Williams vant i dag finalen i WTA-mesterskapet og tok dermed sin 11. seier for sesongen. Her sammen med Li Na, som tok andreplassen i turneringen. Foto: REUTERS/Murad Sezer
FORTSETTER SEIERSREKKEN: Serena Williams vant i dag finalen i WTA-mesterskapet og tok dermed sin 11. seier for sesongen. Her sammen med Li Na, som tok andreplassen i turneringen. Foto: REUTERS/Murad SezerVis mer

Serena Williams fullførte sin beste sesong på tennisbanen da hun beseiret Li Na 2-6, 6-3, 6-0 i WTA-mesterskapets finale søndag.

32-åringen brukte to timer og ti minutter på å nedkjempe den kinesiske overraskelseskvinnen, som med sin innsats i Istanbul avanserer til tredjeplass på WTA-rankingen og er best rangerte asiatiske spiller noensinne.

God nok til å stoppe den amerikanske veteranens seiersrekke var hun ikke, tross en god start. Williams sikret seg sin 11. turneringsseier for sesongen og har hele 78 seirer og bare fire tap i år.

Ikke siden Martina Hingis vant 12 turneringer i 1997 har en kvinnelig spiller forsynt seg så grådig av pokalene. Blant titlene hun har vunnet i år er Grand Slam-turneringene Roland-Garros og US Open.

Seierssjekken på 2,145 millioner dollar (12,6 millioner kroner) betyr også at Williams er den første kvinne som har spilt inn mer enn 12 millioner dollar på en sesong. Hun knuste Viktoria Azarenkas rekord på snaut 8 millioner dollar.

- Jeg kan ikke tro at jeg vant kampen. Jeg er så sliten, sa Williams, som i lørdagens semifinale mot Jelena Jankovic følte seg så tom at hun gråt åpenlyst.

- Det har vært et veldig langt år for meg, og jeg trodde ikke at jeg ville nå så langt her i Istanbul, sa hun.

Li brøt to ganger i første sett og vant det 6-2. I annet hentet Li inn 0-3 til 3-3, men så var det også slutt. Williams dominerte resten av kampen og vant samtlige ni siste games.

Serena Williams vant WTA-mesterskapet, der sesongens åtte beste spillere gjør opp om tittelen, for fjerde gang. Hun gjorde det også i 2001, 2009 og 2012.

Hun var for lengst sikret førsteplassen på verdensrankingen ved årsskiftet.

WTA-tourmesterskapet ble avviklet i Istanbul for tredje og siste gang. De fem neste årene skal turneringen spilles i Singapore.

(NTB)