IKKE IMPONERT: Serena Williams har storspilt i Wimbledon-turneringen så langt, men er ikke helt fornøyd med arrangøren. Foto: NTB Scanpix
IKKE IMPONERT: Serena Williams har storspilt i Wimbledon-turneringen så langt, men er ikke helt fornøyd med arrangøren. Foto: NTB ScanpixVis mer

Williams ut mot skjev kjønnsfordeling i Wimbledon

Deler Wozniackis syn.

Serena Williams går ut og støtter Caroline Wozniackis utsagn om at herrene tildeles de beste banene under Wimbledon-turneringen.

Danske Wozniacki mener at det er en skjev kjønnsfordeling i hvem som får spille på de mest prestisjefulle banene under gressturneringen i London. Nå får hun støtte av den amerikanske tennisstjernen Williams.

- Vi kjemper stadig for det. Vi har gjort noen fremskritt, men forhåpentligvis fortsetter vi med å gjøre enda flere. Vi har allerede sikret at kvinner spiller flere av kampene sine på de største arenaene, sier Williams ifølge The Guardian.

- Jeg tror ikke at problemet bare gjelder Wimbledon. Det samme er tilfelle i flere andre turneringer, fortsetter hun, og sier at en diskusjon er på sin plass.

Den sjudoble Wimbledon-vinneren Roger Federer avviser kritikken.

- Det er som det er. Jeg er sikker på at hvis arrangørene gjør det er det ikke vondt ment.

I løpet av turneringens sju første dager har ni av 24 kamper på Centre Court vært med kvinner.

(NTB)